Na vsebino

Hojte k nam po znanje v nove prostore

Foto: Jani Pavlin
Foto: Jani Pavlin

Novi prostori Ljudske univerze ZIK Črnomelj so zasijali v medgeneracijskem povezovanju, vseživljenjskem učenju in pristnem veselju ob druženju in učenju drug z drugim. Promocijski dogodek izobraževalne ponudbe ZIK Črnomelj z imenom Hojte k nam po znanje smo letos namesto februarja izjemoma izvedli kot otvoritveni dogodek v Tednih vseživljenjskega učenja.

V dopoldanskem delu smo številnim obiskovalcem predstavili naše prenovljene prostore in izobraževalne programe, ki jih izvajamo. Navzoči so spoznali Svetovalno središče Pokolpje in Središče za samostojno učenje, se preizkusili v kemijski in poklicni delavnici z Osnovno šolo za odrasle, si z udeleženci socialne aktivacije izdelali lovilec sanj ali sodelovali v delavnici šivanja in vezenja ter si ogledali likovno razstavo članic univerze za tretje življenjsko obdobje. Predstavil so se tudi program računalniškega opismenjevanja, študijski krožki in izdelovanje rož iz krep papirja. Udeleženci, ki so k nam prišli iz Ukrajine, pa so se kot naši tečajniki slovenščine kot drugega in tujega jezika, s preostalimi obiskovalci udeležili delavnice peke črnomaljske prest in se preizkusili kot plesalci belokranjskih ljudskih plesov.

V popoldanskem delu pa so se obiskovalci vseh starosti udeležili medgeneracijske telovadbe, se preko petja učili angleščine kot tujega jezika in pekli črnomaljske preste z Bernardo Kump.

Številni nasmehi, udeležba in lepe besede so današnji dokaz, kako pomembno je vseživljenjsko učenje, ki ga moramo živeti in izražati vsak dan. Zato - hojte k nam po znanje!

Vabimo vas, da si ogledate našo pestro izobraževalno ponudbo in se nam pridružite pri učenju.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
84
93
2218
2310
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj