Na vsebino

Googlov avto bo fotografiral tudi v Beli krajini

Ameriški tehnološki velikan Google, ki od leta 2014 ponuja storitev Street View (Ulični pogled) tudi za Slovenijo, bo z 8. aprilom nadaljeval zajemanje fotografij za osvežitev storitve, so sporočili iz pisarne informacijskega pooblaščenca. Tokrat se bo osredotočal na pločnike in ulice v 37 slovenskih krajih, med katerimi bo tudi Črnomelj.

Google bo sicer pred objavo posnetkov v svojih Zemljevidih izvedel številne ukrepe, da bi zaščitil zasebnost posameznikov. Tako bo med drugim zameglil obraze mimoidočih in registrske tablice vozil. Posamezniki pa bodo lahko dodatne težave tudi prijavili podjetju.

Tako bodo na njihovih posnetkih za vedno zabeleženi trenutki, ki jih bodo zajeli med vožnjo po Sloveniji. Na nekaterih lokacijah, kjer so posnetke zbirali več let, si že lahko ogledate tudi, kako so se kraji skozi leta spreminjali. To namreč omogoča njihova storitev Časovni stroj.

Vir: STA

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
1410
2010
2113
2219
2310
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj