Na vsebino

Glasujte za naj restavracijo

Enogastronomski turizem postaja najhitreje rastoča turistična panoga na svetu.Vedno večja povpraševanja turistov po kulinaričnem pregledu slovenskih restavracij v tujem jeziku in ugotovitev, da takega pregleda nimamo niti v slovenščini, pa so vodila do odločitve, da je to potrebno narediti čim hitreje.

K sodelovanju smo povabili nekaj slovenskih strokovnjakov s področja enogastronomije, etnologije in turizma, projekt pa poteka zdaj že drugo leto.

Turisti (tako tuji kot tudi domači) želijo lepote naše dežele na sončni strani Alp doživljati z vsemi svojimi čutili. Jih videti, vonjati in okušati. Raznolike in inovativne jedi, kakovostne sestavine, vrhunska vina in prijazna postrežba so vrline slovenskih restavracij.

Ne čakajmo in upajmo, da nas ocenijo in prepoznajo tuji ocenjevalci, ampak si kakovost priznajmo sami. Izberimo najboljše, kar ponuja slovenska kulinarika in s ponosom ponudimo svetu: to je najboljše v Sloveniji. Okusite jo!

Komisija je pripravila preliminarni izbor restavracij, pravila in kriterije za izbor in določila seznam restavracij, ki jih je predala v glasovanje v Chef in Foodies Akademijo: v sestavi chefi iz izbranih restavracij prib. 300 kuharskih strokovnjakov, novinarji, kritiki, blogerji, strokovnjaki in ljubitelji s področja enogastronomije, številni vinarji, sommelierji in predstavniki različnih panožnih združenj. Njihovi glasovi štejejo 75% končne ocene. Tudi vi boste izbirali med naborom restavracij (tretji nivo - glasovanje se je začelo 9. 2. 2018).

Na podlagi širšega seznama bomo izbirali do 10 najboljših restavracij v vsaki regiji.

Glas ljudstva: preko medijev in družabnih omrežij bomo ponovno pozivali, da javnost na spletni strani glasuje za svojo najljubšo restavracijo. Njihovi glasovi štejejo 25% končne ocene.

Več podatkov o projektu najdete TUKAJ, če želite glasovati za restavracije v naši regiji pa to lahko naredite TUKAJ.

Vir: The Slovenia
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj