Na vsebino

Glasujte za ime meseca junija

Valu 202 lahko pomagate izbrati ime meseca junija med imeni tedna. Glasujete lahko s SMS-sporočilom na 1919, v spletni anketi in v živo na 01/475 22 02 v petek ob 17.10 ter soboto ob 12.00.

Tomaž Štupnik, torakalni kirurg, ki je kot prvi pri nas pred nekaj leti odstranil tumor na pljučih skozi en sam majhen rez. Zdaj je izumil poseben simulator, model človeškega prsnega koša, na katerem se je 160 bodočih kirurgov na Evropskem torakalnem kogresu v Ljubljani učilo te posebne tehnike operacije. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL1 na številko 1919.)

Gorazd Penko, gonilna sila Maratona Franje, največje kolesarske rekreativne prireditve pri nas. Številni udeleženci so se na tridnevnem dogodku letos prvič lahko preizkusili tudi na Barjanki, netekmovalnem maratonu po Ljubljanskem barju. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL2 na številko 1919.)

Jože Weiss, poveljnik črnomaljskega štaba CZ, ki je koordinirala obsežno akcijo pomoči vsem prizadetim v neurjih, ki so prizadela Črnomelj in okolico. Klicu na pomoč se je solidarno odzvalo približno 3000 gasilcev iz 14 slovenskih gasilskih regij, gasilci iz Karlovca ter drugi prostovoljci, ki so zaščitili ali pomagali pri prvi sanaciji kar 1100 prizadetih objektov. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL3 na številko 1919.)

Alenka Mozer, profesorica na Gimnaziji Vič v Ljubljani, mentorica mladim raziskovalcem, ki so na mednarodni srednješolski projektni olimpijadi Genius med 1700 prijavljenimi projekti za svoje raziskovalne naloge s področja naravoslovja in podjetništva prejeli pet zlatih odličij. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL4 na številko 1919.)

Vir: Val 202

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj