Na vsebino

Glasove v vseh treh belokranjskih občinah še preštevajo - SVEŽE!

21.30:

V metliški in semiški občini je bilo že pred volitvami jasno, da bosta obe občini župana oz. županjo dobili že po prvem krogu lokalnih volitev.

V Metliki sta za županski stolček kandidirala Renata Brunskole in Darko Zevnik, v Semiču pa Polona Kambič in Sonja Klemenc Križan.

V Metliki se je od 7.037 volilinih upravičencev volitev udeležilo 3.039 volilcev, kar pomeni 43,19%. Trenutno ima prednost Darko Zevnik.

V Semiču je 3.235 volilnih upravičencev, današnjih volitev se je udeležilo 1.874 volilcev (57,93%). Rahlo prednost ima ta trenutek Polona Kambič

V Črnomlju so štirje kandidati za nov županski mandat; Andrej Kavšek, Mojca Čemas Stjepanovič, Maja Kocjan in Vesna Fabjan, zato je tudi rezultat bolj negotov oz. možno je, da se bosta dva kandidata z največ glasovi za končno zmago potegovala v drugem krogu. Trenutno s približno 45% podporo vodi Andrej Kavšek, Mojca Čemas Stjepanovič in Maja Kocjan sta dokaj izenačeni pri 24% podpori, Vesna Fabjan je pri dobrih 6% glasov.

22:40:

V Metliki je preštetih skoraj 90% glasov, prepričljivo vodi Darko Zevnik z več kot 65% glasov, volilna udeležba v Metliki trenutno kaže skoraj 52%.

V Semiču so do tega trenutka prešteli vse glasovnice (100%), po neuradnih podatkih je z 51,69% glasov zmagala Polona Kambič, volilna udeležba je bila več kot 66%.

V Črnomlju je prvo mesto, po skoraj 90% preštetih glasov, skorajda nedosegljivo kandidatkam za županjo, saj ima Andrej Kavšek približno 45% glasov, boj za drugi krog se trenutno bije med aktualno županjo Mojco Čemas Stjepanovič in Majo Kocjan, ki se na drugem mestu borita za vsak glas. Volilna udeležba v črnomaljski občini je bila skoraj 57%.

Štetje glasov gre vedno hitrejei, sami pa lahko spremljate kako poteka preštevanje:

Metlika: TUKAJ.

Semič: TUKAJ.

Črnomelj: TUKAJ.

Na istih povezavah lahko spremljate tudi izide za občinski svet in število mandatov, ki jih dobi posamezna lista.

Vir: Državna volilna komisija
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj