Na vsebino

Gimnazijci spoznavali Enter Room Drašiči

Foto:SŠ Črnomelj
Foto:SŠ Črnomelj

Po vsem svetu danes obeležujemo dan turizma, ki spodbuja zavedanje o družbeni, kulturni, politični in gospodarski vrednosti turizma ter prispevku, ki ga lahko sektor prispeva k doseganju ciljev trajnostnega razvoja. Razvojno informacijski center (RIC) Bela krajina je ob tej priložnosti dijakom 2. in 3. letnika črnomaljske gimnazije predstavil delovanje tega javnega zavoda s poudarkom na turistični panogi in razvoju integralnih turističnih produktov od ideje do realizacije.

Dijaki so se aktivno udeležili novega turističnega doživetja na destinaciji "Enter Room Drašiči", ki ga je RIC razvijal skupaj z belokranjsko turistično agencijo Bravina Experience. V najbolj vinogradniški belokranjski vasi z izjemno lego in razgledom na vinske gorice, obiskovalec skozi interaktivno igro spoznava tamkajšnje vinske zgodbe, anekdote lokalnih ljudi in lokalno kulinarično dediščino.

Ob Svetovnem dnevu turizma so tako predstavili pomembnost razvoja turistične dejavnosti v lokalnem okolju in pravilen pristop k razvoju integralnih turističnih produktov pri katerih pomembno vlogo igrata naravna in kulturna dediščina.

V okviru interdisciplinarnega sklopa (ITS) z naslovom Kreativno podjetništvo, ki ga izvajajo, bodo črnomaljski gimnazijci razvijali integralne turistične produkte.

Na poti domov so se ustavili še v metliški Hiši dobrot Bele krajine.

Vir: RIC Bela krajina

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj