Na vsebino

Februarsko srečanje bralnega kluba

Danes smo se ponovno zbrali člani Bralnega kluba za odrasle Črnomelj. Srečanje smo namenili zbirki z naslovom Priročnik za čistilke, ki zajema najboljše iz opusa kratkih zgodb avtorice Lucie Berlin, ki je bila za časa svojega življenja skoraj povsem spregledana. Danes njeno prozo postavljajo ob bok delu Raymonda Carverja, Alice Munro in Antona Čehova, ob izidu zbirke leta 2015 pa se je ta znašla na vseh lestvicah najboljših in najbolj prodajanih knjig leta. V knjigi je zbranih 43 nekonvencionalnih, napol avtobiografskih zgodb, ki so nastale v razponu tridesetih let in sestavljajo subtilne urbane portrete iz življenja delavskega razreda.

Večjo pozornost smo namenile zanimivi zgodbi Mijito, katera govori o mladi Mehičanki, ki z upanjem na boljše življenje s svojim ameriškim ljubčkom naivno zbeži v Ameriko in potem zanosi. Zgodba, ki je odprla številna vprašanja o vrednotah, begunstvu, trpljenju, ni nikogar pustila ravnodušnega.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj