Na vsebino

Evropski teden mobilnosti

Evropski teden mobilnosti je akcija, ki od leta 2002 v tednu od 16. do 22. septembra opozarja na potrebo po spremembi naših potovalnih navad. V letošnjem letu se je projektu pridružila tudi OŠ Milke Šobar Nataše. Tako smo od 15. do 21. septembra razmišljali o tem, kako potujemo v šolo, pri tem pa pridno izpolnjevali Prometno gosenico in se trudili za čimveč zelenih in čimmanj rdečih nalepk.

Na šoli sta bila najbolj pridna dva razreda, in sicer 8. in 9. razred ter PPVI 3. Učenci teh oddelkov najbolj skrbijo za okolje in prihajajo v šolo na naravi prijazen način.

22. septembra pa smo izpeljali tehniški oz. delovni dan, v sklopu katerega smo se prvi del dneva preizkušali na gibalnem poligonu na igrišču pri šoli ter v avli šole, po malici pa smo se odpravili v staro mestno jedro Črnomlja, kjer smo se udeležili raznih delavnic. Tako smo risali s kredo po parkirišču, se likovno izražali v atriju črnomaljskega gradu, gibali s Simonom in se sprehajali po Črnomlju. Ob tem smo se učili, kako se obnašati v prometu in razmišljali o tem, kako je gibanje dobro za naše zdravje.

Razreda, ki sta zmagala v Prometni gosenici, sta od županje prejela simbolične nagrade ter priznanja, šola pa tehnično brezhibno kolo.

En teden smo tako zavestno razmišljali o naših potovalnih navadah in skrbeli za okolje. Zdaj pa se bomo trudili, da bomo za okolje skrbeli še naprej.

Vir: OŠ Milke Šobar Nataše
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj