Na vsebino

Evropa v šoli – zaključna prireditev v Ljubljani

Včeraj, prav na dan Evrope, smo se udeležili zaključne prireditve natečaja Evropa v šoli v Festivalni dvorani v Ljubljani. Na prireditev so bili povabljeni učenci, ki so sodelovali na natečaju z naslovom Kjer preteklost sreča sedanjost in so se uvrstili na državni nivo - Gašper Denčič, učenec 2. razreda iz podružnične šole Štekljevec, Leon Ogulin iz 3. razreda ter Nina Novak iz 7. razreda. Z nami je bila tudi Graciela Žugelj iz 7. razreda, ki je prav tako sodelovala na natečaju.

Z vsemi drugimi sodelujočimi belokranjskimi šolami smo se odpeljali v Ljubljano in na prireditvi najprej izvedeli kdo so nagrajenci državnega nivoja, nato pa nas je pozdravila in se z nami pogovarjala evropska komisarka za promet Violeta Bulc. Odgovarjala je na razna vprašanja, ki so jih postavljali učenci. Belokranjce je najbolj zanimalo kdaj bomo dobili avtocestno povezavo Bela krajina – Novo mesto, vendar tudi tokrat nismo dobili konkretnega odgovora. Program sta popestrila raper Rok Trkaj v sodelovanju s profesorjem Igorjem Saksido, ki sta literarno dediščino našega največjega pesnika Franceta Prešerna spremenila v raperske verze in ritme.

Po končani prireditvi smo se odpravili v City park in tam dodobra izkoristili prosti čas. Polni lepih vtisov in novih dogodivščin smo se v popoldanskih urah vrnili v Belo krajino.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj