Na vsebino

9.maj – Zaigraj kamišibaj!

Knjižnica Črnomelj in KUD Zlata skledica sta se včeraj pridružili vseslovenski akciji igranja kamišibaja, ki ga je organiziralo Društvo kamišibaj Slovenije. Kamišibaj gledališče je preplavilo Slovenijo in predstave so se odvijale po vseh krajih v Sloveniji: v knjižnicah, šolah, vrtcih, muzejih, v parkih, domovih.

V knjižnici smo imeli pravi maraton, v celem dnevu se je predstavilo kar 18 kamišibajkarjev, predvsem iz vrst šolarjev. Krožkarji OŠ Loka in PŠ Adlešiči so igrali že dopoldne v šoli, popoldne so se predstavili tudi v naši knjižnici. V knjižnici smo v dopoldanskem času igrali za otroke obeh črnomaljskih vrtcev, pripravili smo 9 predstav za 200 otrok. Na popoldanski prireditvi smo odigrali 17 predstav, za 42 gledalcev.

Knjižnica je pokala od dobre energije – kyokana. Videli smo veliko lepih kamišibajev in iskric v očeh.

In upamo, da nam bo uspelo skupaj s kamišibajkarji iz Slovenije osvojiti rekord v množičnosti igranja kamišibaja, ki je res plemenita oblika gledališča.

Hvala belokranjski kamišibajkarji za odlične nastope!

Vir: Knjižnica Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj