Na vsebino

Eksperimentiranje na naravoslovnem dnevu

V 3. razredu OŠ Belokranjskega odreda Semič smo tokrat dan dejavnosti namenili raziskovanju lastnosti različnih snovi. Učenci so, ob poskusih, najprej spoznali različna agregatna stanja vode in lastnosti sladkorja, nato pa so se spremenili v raziskovalce in po skupinah izvedli poskuse z različnimi snovmi. Svoje znanje o različnih snoveh so, na eni izmed postaj, pokazali tudi z reševanjem kviza. Ob koncu dneva so pridobljeno znanje utrdili z reševanjem nalog v delovnem zvezku.

Učenki Pia in Tinkara sta o naravoslovnem dnevu zapisali:

"V sredo, 15. 5. 2024, smo učenci tretjih razredov imeli naravoslovni dan. Učiteljica nam je pripravila učni list o agregatnih stanjih vode, naredili pa smo tudi nekaj poskusov z vodo. Najbolj zanimivo je bilo, ko smo opazovali izhlapevanje vode. Potem smo ugotavljali lastnosti sladkorja: barvo, stanje in topnost. Ugotovili smo, da če sladkor močno segrejemo, spremeni barvo in nastane karamela. V nadaljevanju nas je učiteljica razdelila v štiri skupine. Na prvi postaji smo, s pomočjo ključa za določanje snovi, ugotavljali kateri praški so v kozarcih označenimi s črkami. Na drugi postaji smo različne predmete dajali v vodo in ugotavljali, ali plavajo na vodi ali potonejo. Na tretji postaji smo železni vijak, zlat prstan in aluminijast odpiralnik preizkusili v plovnosti, magnetnosti in trdnosti. Na četrti postaji nas je čakal računalnik, na katerem smo rešili kviz o snoveh. Ob koncu pouka smo povedali kaj smo se naučili in kaj nam je bilo všeč. Imeli smo se LEPO."

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj