Na vsebino

Ekskurzija šestošolcev na Gorenjskem

Učenci 6. razredov OŠ LOka smo se 18. maja odpravili na Gorenjsko. Že zjutraj smo ugotovili, da je eden od učencev zamudil avtobus. Nato nas je poklical, da nam sledi z dedkom v osebnem avtu. Zato smo se ustavili na postajališču za malico prej, kot smo načrtovali, da nas je lahko dohitel.

Po kratkem postanku smo mirno nadaljevali pot do blejskega gradu. Tam smo si ogledali grajsko kovačijo, tiskarno in zanimiv muzej. Predvsem pa nas je navduševal razgled na blejsko jezero. Ko smo se ga nagledali, smo šli do brega jezera, kjer smo čakali na pletne, da bi nas odpeljale na blejski otok. Končno so prišle in zasedli smo prostor na njih ter se vsi razburjeni odpeljali. Na blejskem otoku smo si ogledali cerkvico, seveda pozvonili na zvon želja, šli na razgledni stolp, si ogledali otok in si postregli s sladoledom. Po slabi uri smo otok na žalost morali zapustiti.

Po vrnitvi k avtobusu nas je pot vodila do bližine slapa Savice. Po dvajset minut dolgem vzpenjanju smo prišli do njega in bili smo priča prelepemu slapu. Res, čudovit razgled. Nato smo se vrnili v bližino avtobusa, kjer nas je čakalo kosilo. Ko smo se ga pojedli, smo se napotili proti Vrbi. Tam smo si ogledali rojstno hišo Franceta Prešerna, na žalost samo od zunaj, saj smo bili že pozni. Zrecitirala sem še njegovo pesem O Vrba, napravili smo skupinsko fotografijo, nato pa smo se polni vtisov odpravili proti domu.

Vir: OŠ Loka

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj