Na vsebino

Dva pestra tedna - v znamenju knjižnih moljčkov in priprav na festival kamišibaja

Od 20. 3. do 29. 3. 2023 smo izpeljali kup aktivnosti za otroke.

V sredo, 22. 3. in v sredo 29. 3. sta potekali 3. in 4. delavnica MOJ PRVI KAMIŠIBAJ. Devet otrok je uspelo narisati risbe, se naučiti pesem na pamet, se naučilo vleči risbe in pripovedovati ob butaju, tako da se bodo s svojimi izdelki predstavili na 8. festivalu kamišibaja, ki bo potekal 1. aprila v Knjižnici Črnomelj.

V okviru PRAVLJIC ZA ROMSKE OTROKE smo vadili tudi v Večnamenskem romskem centru ( 23. 3., 28. 3., in 29.3). Otroci se bodo skupaj s svojo mentorico Petro Dichlberger prav tako predstavili na festivalu s skupno zgodbo z naslovom Najlepši.

Marčevska srečanja KNJIŽNIH MOLJČKOV za vseh šest skupin so potekala ob četrtkih v Knjižnici Črnomelj, Krajevni knjižnici Semič in v Spominski hiši Otona Župančiča v Vinici (2. 3., 9. 3, 16. 3. in 23. 3. 2023). Tokrat smo se družili s klasično pravljico bratov Grimm Volk in sedem kozličkov. Najprej sva knjižničarki pravljico prebrali, skupaj smo zapeli ljudsko pesmico Čin čin čin Drežnica in v ustvarjalnici izdelali vsak svojega kozlička. 13. aprila nas v Kulturnem centru v Semiču čaka še zaključek s podelitvijo priznanj za NAJ-MOLJČKA ter ogled lutkovne predstave POLANSKI VRAG.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj