Na vsebino

Črnomelj bo gostil državno proslavo

Ker bo Kulturni dom Črnomelj konec aprila v prenovi, naj bi državno proslavo pripravili v eni od športnih dvoran.
Ker bo Kulturni dom Črnomelj konec aprila v prenovi, naj bi državno proslavo pripravili v eni od športnih dvoran.

Vlada je na včerajšnji seji potrdila koledar državnih proslav in prireditev v letu 2024, kot ga je pripravil koordinacijski odbor za državne proslave in prireditve. V letošnjem letu bo osem državnih proslav, med katerimi bo tudi državna proslava ob dnevu upora proti okupatorju, ki ga v Sloveniji obeležujemo 27. aprila. Ta bo po sklepu vlade potekala v Črnomlju, dogodek pa naj bi izvedli na predvečer državnega praznika, 26. aprila.

Kot je znano so letošnje leto v največji belokranjski občini razglasili za leto domovine, saj je pred osmimi desetletji v Črnomlju potekal prvi kongres slovenskega narodnoosvobodilnega sveta, ki je bil do oktobra 1946 najvišji predstavniški in zakonodajni organ narodnoosvobodilnega boja in kasneje Ljudske republike Slovenije. V Črnomlju bodo letos dočakali prepotrebno prenovo kulturnega doma v katerem je potekal znameniti kongres, občina pa se je že lani začela dogovarjati, da bi zaradi vseh zgodovinskih jubilejev, letos gostili tudi eno izmed državnih proslav. Predvsem so si želeli organizacijo proslave ob dnevu upora proti okupatorju in željo je vlada očitno tudi uslišala. Ker pa bo Kulturni dom Črnomelj takrat že v prenovi, naj bi proslavo pripravili v eni od športnih dvoran v mestu.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj