Na vsebino

Državljan Irana prevažal pet državljanov Afganistana

Policisti PP Črnomelj so v noči na 22. julij na območju Sinjega Vrha ustavili osebni avtomobil francoskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Irana z urejenim statusom v Italiji v avtomobilu (na fotografiji) prevaža pet državljanov Afganistana, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Državljanu Irana so odvzeli prostost in ga pridržali. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Afganistana pa še potekajo.

Poleg tega so Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Brega pri Sinjem Vrhu, Stare Lipe in Bojancev izsledili in prijeli 14 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s 13 državljani Maroka in državljanom Pakistana še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj