Na vsebino

Druženje ob pravljicah je najlepše darilo za otroke

Decembrska srečanja knjižnih moljčkov za vseh šest skupin so potekala ob četrtkih v Knjižnici Črnomelj, Krajevni knjižnici Semič in v Spominski hiši Otona Župančiča v Vinici (1. 12., 8. 12, 15.12. in 22. 12. 2022). Družili smo se z dvema zimskima pravljicama.

V prvi smo spremljali zgodbo o majhni smrečici z imenom Vilibald. Vilibald je bil zelo nesrečen zaradi svoje majhnosti. Pravljice se vedno srečno končajo in tudi Vilibald je bil na koncu zelo srečen, saj je postal najlepše božično drevo. Sledila je dišeča pravljica o božičnih potičkah, ki so jih vsako leto pekli v pekarni majhne vasice. Toda nekega božičnega jutra so božičke izginile neznano kam … nekdo jih je ukradel. Toda konec dober, vse dobro. Prebivalci male vasi dobijo nove božične potičke in veselo praznujejo, dobijo pa tudi novega prebivalca, medveda, ki je kradel zaradi osamljenosti, zdaj pa je postal njihov prijatelj in je srečen ter veselo igra na harmoniko pod božičnim drevesom. V ustvarjalnici so otroci izdelali dva okraska za domačo smrečico, mamice in atki pa so dobili recept za čisto pravo božično potičko.

Vsem knjižnim moljčkom in njihovim družinam želimo lepe praznike, polne dišečih potičk, veselega druženja in lepih pravljic. Ponovno se srečamo januarja 2023.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj