Na vsebino

Drugošolci v zagrebškem živalskem vrtu

V ponedeljek, 27. 5. 2024, so se učenci 2. a in 2. b razreda matične šole ter 1. š in 2. š razreda podružnične šole, odpravili na zaključno ekskurzijo v Zagreb.

Konec šolskega leta se hitro približuje in s tem je prišla tudi že dolgo pričakovana zaključna ekskurzija drugošolcev.

Zgodaj zjutraj smo se še nekoliko zaspani z avtobusom podali na pot proti Zagrebu. Pot je hitro minila, prav tako pa tudi začetna utrujenost, ki jo je kaj kmalu nadomestila vedoželjnost in dobra volja. Učenci so namreč končno prispeli na cilj. Kupili smo vstopnice in se podali na čudovit sprehod skozi živalski vrt. Ogledali smo si številne zanimive živali, od papig, kač, krokodilov, lam, alpak, do ribic, opic, surikat in še mnogih drugih. Našo pozornost pa je najbolj ukradel nagajivi medved, ki se je navihano hladil v potoku in zabaval obiskovalce. Da je bil obisk živalskega vrta še večje doživetje, smo se po koncu sprehoda odpravili tudi na zasluženi sladoled, ki nas je držal pokonci vse do prihoda v Semič, kjer so nas že nestrpno pričakovali starši.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj