Na vsebino

Dopisovanje z vrstniki iz Kočevja

V šolskem letu 2016/2017 sodelujemo z učenci in knjižničarko Mašo Luteršmit iz OŠ Ljuba Šercerja v Kočevju v šolskem projektu Berem, bereva, beremo. Projekt je bil oblikovan z namenom dviga bralne pismenosti. Dopisujemo si in s pismom pošljemo tudi zgodbe, ki razveselijo učence posameznega razreda štirikrat na leto.

Včeraj smo se z učenci 8. in 9. razreda OŠ Milke Šobar Nataše odpeljali v Kočevje na zaključek projekta. Gostoljubno so nas pričakali in sprejeli v šolski telovadnici. Po pozdravu ravnateljice gospe Jožice Pečnik je vodja projekta Maša Luteršmit povzela aktivnosti sodelovanja. Utrinke je strnila v kratkem filmčku. Sledil je ogled njihove instrumentalne igrice, v kateri so nastopile živali.

Veselili smo se srečanja in druženja po razredih v šolski knjižnici. Tam smo se tudi mi učencem predstavili z recitacijo o pomladi, najstarejšim pa s kamišibajem.

Dokazali smo, da zgodbe in pesmi živijo, nas povezujejo. Tako je tudi s čisto pravimi pismi, ki imajo znamko in jih prinese poštar – ne komur koli, ampak točno tebi.

Vir: OŠ Milke Šobar Nataše

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj