Na vsebino

Devetošolci so se poslovili

V sredo so imeli devetošolci OŠ Mirana Jarca Črnomelj poslovitev od učencev in valeto, s tem pa so zaključili osnovnošolsko izobraževanje.

Poslovitev od učencev je potekala 3. šolsko uro v veliki telovadnici. Na njej so se devetošolci še zadnjič srečali z ostalimi učenci šole, osmošolci pa so si morali z različnimi izzivi priboriti ključ. Postaviti so se morali v vlogo vojaka in pri tem pokazati različne spretnosti in veščine. Naloge so uspešno opravili, zato so ključ lahko ponosno dvignili v zrak. Devetošolci so se z vrtnicami zahvalili učiteljem, na koncu pa s solzami v očeh zapeli še pesem Vsi za enega.

Zvečer je sledila valeta, na kateri so devetošolci podelili viktorje učiteljem in ostalim delavcem šole, ki so v času njihovega šolanja s svojo vztrajnostjo, potrpežljivostjo in prizadevnostjo poskrbeli, da so postali to, kar so. Posebej so se zahvalili razredniku Janezu Pašiču za ves njegov trud, pomoč in spodbudo. Zahvalili so se tudi učiteljem Evi Starašinič, Nevenki Jankovič, Antoniji Papež, Moniki Prijanovič, Juditi Ilenič in Darjanu Grudniku za pomoč pri valeti. V zanimivem programu so pokazali svoje bogato plesno znanje. Ravnatelj in pomočnica sta učencem podelila priznanja za dosežen trud. Najbolj sta se izkazala Urša Matotek in Matic Plut. Tudi ostali učenci so bili uspešni.

Po koncu programa je sledila še pogostitev v jedilnici šole, kjer so se družili učenci, učitelji ter starši. Valeta je bila zelo lepa in zanimiva, saj so se učenci res potrudili pri pripravi.

Učenci in delavci šole jim želimo srečno pot naprej in veliko uspeha v življenju.

Vir: OŠ Mirana Jarca Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj