Na vsebino

Delavnica ob mednarodnem dnevu medicinskih sester

Četrtkova delavnica v Hiši Sadeži družbe Metlika je bila posvečena medicinskim sestram in njihovemu delu, saj je 12. maj mednarodni dan medicinskih sester. Mateja Švajger iz Centra za krepitev zdravja Metlika nam je na pogovorni delavnici, kjer smo sodelovali vsi prisotni, predstavila poklic, kompetence ter kodeks zdravstvenega delavca. Ugotovili smo, da gre za delo, za katerega moraš biti poklican in da ga uspešno opravljaš, moraš resnično imeti rad ljudi.

Medicinske sestre so srce zdravstvenega sistema, most med pacienti, družinami in zdravstvenimi strokovnjaki. Njihovo delo je za bolnike in zdravnike neprecenljivo, saj so one tiste, ki zagotavljanje udobje, varnosti in hitro okrevanje pacientov. Lahko smo jim hvaležni za vse kar delajo. Žal pa gre za poklic, ki ga kot mnoge druge obremenjuje vse preveč birokracije in postaja slabo plačan ter vse manj spoštovan.

Vir: HSD Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj