Na vsebino

Dan odprtih vrat v Večnamenskem romskem centru

V petek od 13. do 18. ure je Večnamesnki romski center (VNRC) odprl vrata za vse občane, ki so si želeli ogledati prostor ter izvedeti več o samem projektu in aktivnostih, ki se v njem dogajajo.

Navzoče je najprej pozdravila gospa Marjeta Papež, direktorica Centra za socialno delo Črnomelj, v okviru katerega tudi deluje VNRC, pod vodstvom aktivatorke Slađane Adamov. Ga. Papež je, med drugim, predstavila tudi namen in cilje projekta ter navzoče povabila k sodelovanju.

Sledile so besede predstavnikov občine in sicer podžupana gospoda Štefana Misje, ki je poudaril pomen izobrazbe za dvig kvalitete življenja in integracije Romov v širšo skupnost.

Po kratkem kulturnem programu (branju Prešernovih pesmi v romskem jeziku ter igranju na harmoniko), ki so ga pripravili romski otroci in mladostnik, je ob kozarcu vode in piškotih sledil ogled fotografij dogajanja v centru, razstave otroških izdelkov in razstave knjig v romskem jeziku, ki so jo za VNRC pripravile knjižničarke knjižnice Črnomelj.

Pri neformalnem druženju in klepetu so bili sklenjeni ustni dogovori o sodelovanju med VNRC-jem in drugimi organizacijami, ki delujejo v lokalnem okolju in širše.

Vir: Center za socialno delo Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj