Na vsebino

CSIT World Sports Games 2023

Zavod Metlika je v začetku poletja pristopil kot partner organizaciji CSIT (International workers and amateurs sports confederation). Temeljna načela organizacije so trajnostno organizirani športni dogodki, enakost med spoloma, človeške pravice, raznolikost ter enakopravnost. Projekt je v celoti financiran s strani Evropske unije. Zavod Metlika je pristopil v športni disciplini, ki je na slovenskih tleh skoraj popolna noviteta. Gre za igro mamanet, ki je precej podobna odbojki, vendar nekoliko prilagojena. Igra je namenjena predvsem ženskam nad 30-tim letom starosti ter mamicam vseh starosti. Dogodek je potekal od 5. do 10. septembra v italijanski Cervii, ki je obmorsko letoviško mesto v provinci Ravenna, ki se nahaja v severni italijanski regiji Emilia-Romagna. Zbralo se je 10 deklet iz Bele krajine ter se odpravilo na pot. Že takoj prvi dan nas je po 10-urnem potovanju čakal prvi trening z uradnimi trenerkami mamaneta iz sosedje Avstrije. Prav na prvem treningu je prišlo do poškodbe ene od tekmovalk in smo bili takoj napoteni v sosednje mesto v urgentni center. Po prvih pregledih je bilo ugotovljeno, da gre za poškodbo kolenskih vezi.

Naslednji dan, v sredo, so se že začele tekme. Glede na to, da smo bile ekipa brez predhodnega znanja, smo se odrezale več kot odlično. Energija na tekmah je bila enkratna. Po treh zmagah sta sledila 2 poraza in smo na končni lestvici uvrstile na 16. mesto od skupno 32 ekip.

S tem se pa naš projekt šele dodobra začenja. Čaka nas tudi obisk uradne trenerke na metliških tleh, kjer bomo še bolj izpopolnile našo igro. Dekleta, ki so imela priložnost zaigrati mamanet, so navdušena in si želijo, da bi se redno srečevale v obliki rekreativne igre. Tako boste tudi druge, ki tokrat niste imeli možnosti odpotovati v Cervio, imele možnost, da se preizkusite v igri mamanet. Spremljajte socialna omrežja Zavoda Metlika, kjer vas ažurno obveščamo o vseh novostih na mnogih področjih našega delovanja.

https://www.csit.sport/

Vir: Zavod Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj