Na vsebino

Črnomelj fčasih (268)

Martina Majerle iz Maribora:

"Spoštovani, brskalnik mi večkrat ponudi vašo rubriko Stare fotografije, Črnomelj fčasih. Zelo rada jih pogledam, saj je oče rojen na Griču 3 v Črnomlju (natančneje pri Dobličah) in kot 15-letni fant prišel v Maribor, da bi šel v šole. Izšolal se je za mehanika in se specializiral za popravilo kmetijskih strojev. Oče je sedaj že 4 leta pokojni, ostala pa mi je velika škatla starih fotografij. Večino sem že razdelila bratrancem in sestričnam, ostale pa so te tri, ki vam jih pošiljam.

Na njih sta dedek Janez in babica Frančiška Majerle, Grič 3 pri Dobličah na njun poročni dan (datum mi ni znan), na drugi je samo babica Frančiška kot mlado dekle in na zadnji, ki ima edina letnico (1953) kot že starejša.

Naj povem še, da sta imela 9 živorojenih otrok, od katerih še živijo 4 hčerke, vse čez 80 let. Lani sem naštela, da nas je še 23 živih vnukov, 4 pa so žal že umrli. Stari smo pa vse od 47 do 73."

Vir: Črnomelj fčasih

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj