Na vsebino

Črnomaljski glasbeniki uspešni na državnem tekmovanju

V februarju so po glasbenih šolah v Sloveniji potekala regijska tekmovanja mladih glasbenikov, danes pa so se pričela državna tekmovanja, ki potekajo na glasbenih šolah gorenjske regije. Že prvi dan tekmovanja je imela Glasbena šola Črnomelj na preizkušnji kar štiri tekmovalce.

Adam Dedić, iz harmonikarskega oddelka Mira Dizdarja (1.A kat.), je nastopil že ob 9. uri v Tržiču in si s 94,33 točke priigral zelo dobro srebrno priznanje (s 95 točkami bi bilo zlato).

Anton Grahek je v Škofjo Loko peljal dve svoji učenki, ki sta se uvrstili na državno tekmovanje. Tudi tekmovanje tamburic se je pričelo ob 9. uri in najprej je nastopila Nuša Butala (1.A kategorija), ki je s 96 točkami dobila zlato priznanje, zlata pa je bila tudi Živa Šikonja v 1.B kategoriji, ki je zbrala 96,3 točk. Obe je na klavirju spremljal Andrej Kunič.

Sara Absec, učenka Nicolasa Sinkovića v oddelku tolkal, se je tekmovanja v 1.B kategoriji udeležila na Jesenicah. Z 87,33 točkami je dosegla bronasto priznanje. Tudi Saro je na klavirju spremljal Andrej Kunič.

Za Glasbeno šolo Črnomelj s tem še ni konec državnega tekmovanja, saj v sredo, 15. marca, nastopi še zadnji tekmovalec naše šole Leon Pavlinič (1.B kategorija, mentor Tone Kralj) na trobenti. Dan pozneje pa lahko prisluhnete tudi našemu nekdanjemu učencu Aljoši Plutu iz Semiča, ki je zdaj že srednješolec (2.A kategorija).

Vir: Glasbena šola Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj