Na vsebino

Črnomaljske prvošolce pospremili na novo pot

Za skoraj 194.000 učencev in okoli 82.000 dijakov se je danes začelo novo šolsko leto, v katerem je šolski prag prestopilo 20.716 prvošolcev. Med slednjimi so tudi črnomaljski prvošolci, ki jim je zabaven, poučen in uspešen začetek osnovnošolskega šolanja zaželel župan Andrej Kavšek. Slednji je danes to storil v osnovnih šolah Mirana Jarca Črnomelj, Loka in Milke Šobar Nataše, v prihodnjem tednu pa bo obiskal še osnovne šole v Dragatušu, Vinici, Starem trgu ob Kolpi ter podružnični šoli v Gribljah in Adlešičih.

Občina Črnomelj ima trenutno največ naložb prav na področju šolstva. V teku je dobrih 12 milijonov evrov vreden projekt gradnje novega dela Osnovne šole Loka. Trenutno potekajo posodobitve projektne naloge ter potrditev projektne dokumentacije v skladu z dodatnimi zahtevami s strani uporabnikov. »Zaradi splošnega povečanja cen na trgu gradbeništva potekajo zahtevna pogajanja glede cene prej omenjenih sprememb, tako z izvajalcem kot z ministrstvom. Kljub temu izvajalec nadaljuje s pogovori s podizvajalci glede nadaljnjega poteka projekta (zunanje in notranje stavbno pohištvo, notranja oprema, …). Projekt se izvaja v skladu s predvideno časovnico, kar zagotavlja pravočasno dokončanje,« pravijo na črnomaljski občini.

Hkrati poteka tudi gradnja 2,5 milijona evrov vrednega prizidka k OŠ Komandanta Staneta Dragatuš. Tudi tam gradbena dela potekajo v skladu z začrtano časovnico, zagotavljajo na občini.

V največji belokranjski občini je sicer šest osnovnih šol, občina pa vsako leto za sofinanciranje materialnih stroškov in izvedbo dodatno dogovorjenih programov za osnovne šole ter sofinanciranje investicijskega vzdrževanja in nabave opreme za potrebe šole nameni okrog milijon evrov.

Vsem šolarjem, dijakom in zaposlenim v šolstvu želimo uspešno šolsko leto, polno pozitivnih dogodivščin.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj