Na vsebino

Podjetniški inkubator Bela krajina ima finalista za startup leta

Podjetje Ringo Lock, član Podjetniškega inkubatorja Bela krajina, je med petimi finalisti, ki se potegujejo za prestižni naziv Slovenski start:up leta 2021. Finalisti so se danes že predstavili mednarodni strokovni komisiji v okviru Podim Conference. Tisti, ki je najbolj prepričal, da ima potencial postati novi slovenski samorog, bo prejel prestižni naziv »Slovenski start:up leta 2021«.

RingoX, Bevo, Bird Buddy, Maestro Amadeus, RingoX in SeaVision so tista startup podjetja, ki se letos kot finalisti potegujejo za prestižni naziv Slovenski start:up leta 2021. Nagrado, ki jo že štirinajsto leto zapored podeljuje Start:up Slovenija v sodelovanju s Slovenskim podjetniškim skladom, Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter aktivnimi deležniki slovenskega ekosistema, dobi podjetje oziroma ekipa, ki s svojimi dosežki, dejanji, ugledom in razvojnim potencialom predstavlja novo generacijo slovenskih inovativnih podjetnikov.

O Ringu

Hoteli, Airbnb ter drugi ponudniki turističnih nastanitev, se pri svojem delu pogosto srečujejo s problemom upravljanja nastanitve na daljavo, kot so npr. zagotavljanje brezkontaktnega vstopa gostov, odklepanjem nastanitve na daljavo, nadzorom nad vstopi osebja in zunanjimi sodelavci, odklepanjem skupnih vhodnih vrat, nezmožnostjo biti na več lokacijah hkrati ter zagotovitvijo fleksibilnosti časa prihoda gosta. Tako jim aktivnosti kot so čiščenje, dostava, 24 urna prisotnost receptorja, prihod na lokacijo, povzročajo visoke režijske stroške in onemogočajo optimizacijo poslovanja.

Ringo je inovativna modularna IOT naprava, ki odklepa vrata na daljavo prek mobilnega telefona. Lastnikom in upravljalcem nepremičnin omogoča enostavno izdajanje in delitev digitalnih ključev med goste in beleži zgodovino prihodov in odhodov. Pri hotelskih nastanitvah se Ringo lahko povezuje z obstoječimi sistemi kontrole pristopa (ACM) in pametnimi sistemi upravljanja stavb (PMS), ter je one-stop-solution rešitev po meri.

Tehnološka prednost produkta je njegova specializacija za večstanovanjske stavbe (bloki – Airbnb), saj lahko preko povezave z domofonom odpira vrata v stavbo in stanovanje.

Prototipna verzija rešitve se že prodaja na trgu. Do sedaj so prodali več kot 100 Ringo produktov.

Vir: Start:up Slovenia

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj