Na vsebino

Cepljenje proti bolezni modrikastega jezika

V Sloveniji se je pojavila bolezen modrikastega jezika, ki prizadene domače in divje prežvekovalce. Za preprečevanje in nadzor bolezni je najučinkovitejši ukrep cepljenje vseh govedi, ovc in koz starejših od enega meseca. Govedo in koze bomo cepili dvakrat v razmiku 3-4 tednov, ovce pa enkrat.

Cepljenje se bo izvajalo v dveh krogih. V prvem krogu bomo cepili živali, starejše od enega meseca – prvi krog cepljenja bo trajal med 1.1.2017 in 31.3.2017. Za zadostno zaščito pred boleznijo bo potreben še drugi krog, v katerem bomo cepili živali, ki bodo v prvem krogu premlade in ne bodo še cepljene. Drugi krog bo trajal med 1.6.2017 in 31.7.2017.

Cepljenje je OBVEZNO in BREZPLAČNO. Potekalo bo od vasi do vasi na območju občin METLIKA in ČRNOMELJ, na katerem opravljamo koncesijsko dejavnost. Ponovno cepljenje se bo nato opravljalo enkrat letno, 3 leta zapored.

Da bo cepljenje potekalo tekoče in nemoteno v določenih rokih, naprošamo rejce govedi, ovc in koz, da oštevilčijo vse živali starejše od enega meseca in zagotovijo ustrezno pomoč pri izvajanju cepljenja. O poteku vas bomo sproti obveščali.

Belokranjska veterinarska služba Črnomelj, d.o.o.
Ločka cesta 14a
8340 ČRNOMELJ
Tel: 07/30-51-184

Vir: Belokranjska veterinarska služba

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj