Na vsebino

Čar lesa - voden ogled razstave z delavnicami

V Kulturnem centru Semič so za učence 5. in 6. razreda OŠ Belokranjskega odreda Semič v okviru razstave Čar lesa pripravili zelo zanimivo in poučno vodenje po razstavi, delavnice in predavanje o pomenu predelave in uporabe lesnih izdelkov za zaščito okolja proti podnebnim spremembam in zdravja ljudi. Idejni vodja projekta, prof. dr. Franc Pohleven, je bil učencev zelo vesel, saj jim je lahko predstavil pomen promocije lesa. Poudaril je, da izdelki iz lesa prispevajo k znižanju emisije ogljikovega dioksida ter drugih toplogrednih plinov, kar je bistveno za obvladovanje podnebnih sprememb in varovanje okolja.

Razstavo z namenom promocije predelave lesa in rabe lesnih izdelkov že 16. leto zapored pripravljata Društvo za zaščito lesa Slovenije in Svet za les. Na razstavi so predstavljena dela več kot 50 slovenskih lesarjev in mizarjev, ki razstavljajo svoje najnovejše produkte, od pohištva in stavbnega pohištva do umetniških izdelkov iz lesa.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj