Na vsebino

Bralni projekt Drugačne pravljice

Učenci 6., 7. razreda in učenci PPVI IV, V tudi v šolskem letu 2017/18 sodelujejo v projektu Drugačne pravljice. Projekt poteka v sodelovanju s Splošno knjižnico Črnomelj. Srečanja potekajo na šoli ali v prostorih knjižnice, kjer učenci spoznavajo tudi bonton in pravila vedenja v tej ustanovi.

Knjižničarki Anja in Daniela učencem mesečno pripravita dejavnosti, povezane z določeno učno vsebino. Nit letošnjih vsebin so ljudske pravljice sveta.

Skozi svet pravljic učenci spoznavajo geografske in kulturne značilnosti in posebnosti (pisave, običaje, navade, poglede, hrano …) določene države, iz katere pravljica, ki jo poslušajo, izhaja. Do sedaj so se na takšen način že seznanili z različnimi pravljicami in narodi po svetu: z Eskimi, s Kitajci, z Afričani in z Grki. Spoznali so seveda tudi slovensko basen, ki je govorila o tem, zakaj ima jež bodice. Po vsakem popotovanju s pomočjo sveta pravljic učenci tudi ustvarjajo ter tako tudi skozi različne načine začutijo utrip drugega koščka sveta.

Učenci se veselijo in zadovoljno pričakujejo nova srečanja s knjižničarkama.

Vir: OŠ Milke Šobar - Nataše

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj