Na vsebino

Belgijci v enem dnevu izkusili Belo krajino

Destinacija Bela krajina je v torek, 29. avgusta, gostila belgijske blogerje ter jim v njihovem kratkem času bivanja predstavila Belo krajno. Razkrivamo vam, kaj vse so doživeli pri nas!

Guido Meus predstavnik revije Reisemagazin, Marlo Delforge predstavnica bloga Along Came An Elephant in Sam Van Grieken v imenu bloga Reisebeesten - trije predstavniki belgijskih revij in popotniških blogov, so v enem dnevu izkusili Belo krajino.

Spoznavanje Bele krajine se je začelo pri izviru reke Krupe, kjer so si ogledali smaragdni dragulj Bele krajine. Po sprehodu po delu krožne učni poti v meglici reke smo se razdelili na dve skupini. Prva skupina se je odpravila v Pobrežje, kjer so se z Bravina Experience in kanuji odpravili po reki Kolpi. Na vodni turi so našli čist izvir in iz njega zajeli kozarec hladne vode, kar je Marlo (Along Came An Elephant) navdušilo. Da je doživela vožnjo s kanuji v celoti, ji je Peter iz Bravine natočil penino s certifikatom KBZ Belokranjsko.

Druga skupina – skupina fantov, se je odpravila v Radence – gornji in bolj ''divji'' del reke Kolpe. Raft po reki Kolpi s Kolpa Adventures jih je kljub dežju napolnil z energijo. Presenečeni nad mirom in čistostjo narave v kanjonu Kolpe so mokri a z nasmehi zaključili svoje vodno doživetje.

Skupini sta se ponovno združili pri Gostilni Müller na zasluženem kosilu, bogatem z belokranjskimi dobrotami – poskusili so tudi certificirane jedi KBZ Belokranjsko. Iz Črnomlja so se odpravili v Trnovec, natančneje v Vinsko klet Šuklje. Med sprehodom po vinogradu in vinski kleti so spoznali značilnosti belokranjskega vinogradništva in vina, ki so ga tudi z veseljem poizkusili.

Zaključek dneva je sledil z belokranjskim menijem na terasi Gostišča Veselič in počitkom pri Resort Village Majer, kjer so naslednje jutro pojedli lokalni zajtrk ter odšli naproti novim dogodivščinam v Sloveniji.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj