Na vsebino

Bela krajina na Slovenski turistični borzi

V Portorožu danes poteka osrednji del vsakoletne Slovenske turistične borze, ki se je letos udeležuje 150 slovenskih in 150 tujih podjetij iz več kot 30 držav. Dogodek, na katerem so navzoči turistični agenti z vsega sveta, je velika priložnost za utrjevanje stikov in sklepanje novih poslov. Letos je 25. Slovenska turistična borza (SIW) prvič po letu 2019 spet v polnem obsegu, na njej pa se predstavlja tudi destinacija Bela krajina.

V sklopu turistične borze se ponudniki na enem mestu srečujejo s tujimi udeleženci. Za 15-minutno srečanje so se ponudniki in kupci dogovorili prek aplikacije. Borza omogoča turističnim ponudnikom in destinacijam sklepanje konkretnih poslov s ključnimi kupci iz Evrope in prekomorskih dežel. Tuji udeleženci imajo tako odlično priložnost spoznavanja destinacije Bela krajina ter turistične ponudbe in produktov na sončni strani Gorjancev. Slovenske turistične borze se udeležuje tudi 36 agencij z oddaljenih trgov, med katerimi je največ ameriških podjetij.

Poleg DMO Bela krajina, ki deluje pod okriljem RIC Bela krajina, je na borzi prisotnih še pet belokranjskih turističnih ponudnikov: Villa Sredgora, Resort Village Majer, Hiša dobrot Bele krajine, Bravina Experience Bela krajina in Smučarski center Gače.

»Bela krajina ponuja veliko priložnosti za različne ciljne skupine, zato se veselimo novih poslovnih priložnosti, ki bodo obogatile ponudbo destinacije in spodbudile nadaljnji razvoj turizma po meri obiskovalcev, ponudnikov in prebivalcev destinacije,« so ob tem še sporočili z RIC Bela krajina.

Vir: RIC Bela krajina, STA

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj