Na vsebino

V Metliki nezadovoljstvo zaradi zaprtja bančne poslovalnice. Kaj pravijo na SKB?

Metliška poslovalnica SKB je zaprla svoja vrata.
Metliška poslovalnica SKB je zaprla svoja vrata.

Vodstvo madžarske bančne skupine OTP, pod okriljem katere se združujeta SKB in Nova KBM, uresničuje napoved o ukinitvi nekaterih poslovalnic v Sloveniji. Zaradi optimizacije poslovanja je z današnjim dnem tako prenehala delovati tudi metliška poslovalnica v Naselju Borisa Kidriča. Komitente odslej pričakujejo v črnomaljski poslovalnici, v Metliki pa ostaja SKB bankomat.

Odločitev je med metliškimi občani pričakovano sprožila veliko nejevolje. Med drugim opozarjajo, da so med komitenti tudi šolarji, dijaki, upokojenci, zaposleni in ostali, ki nimajo vedno možnosti obiskati poslovalnice v Črnomlju v času njenega obratovalnega časa.

"Se je mogoče kdo vprašal ali kdo od komitentov dela v istem času kot banka, od 9. do 17. ure? Torej vzemi dopust, da opraviš vse na banki. Podjetnik, ki mu stranka na terenu za opravljeno storitev plača z gotovino, mora denar fizično položit na račun. Torej dodaten strošek za pot v Črnomelj in nazaj. Kdo bo to upošteval? Imamo še upokojence. Nekateri so brez prevoza, kako bodo opravljali storitve? Tudi tisti, ki so mobilni, imajo nizke pokojnine, strošek pa bo dodaten," se je na nas obrnil eden izmed ogorčenih Metličanov. Prav tako opozarja, da vseh storitev ni mogoče opraviti prek spleta ali bankomata. Od SKB-ja pričakuje rešitve za metliške komitente, sprašuje pa se tudi, zakaj banka ne bi obratovala nekaj dni v tednu v Metliki, preostali čas pa v Črnomlju.

SKB: Odločitev smo skrbno pretehtali

Za dodatna pojasnila smo se obrnili na SKB, kjer so nam odgovorili, da je za banko zaprtje poslovalnice vedno zelo zahtevna in tudi družbeno odgovorna odločitev. "Zato vam lahko zagotovimo, da so strokovne službe banke skrbno pretehtale odločitev za ta ukrep. Odločitev glede optimizacije poslovanja je bila sprejeta tako na podlagi natančnih analiz preteklega poslovanja poslovalnice kot tudi bodočih aktivnosti, ki bodo še naprej omogočala strankam poslovalnice Metlika nadaljnje sodelovanje z SKB banko," so zapisali.

Kot poudarjajo, SKB banka sledi sodobnim bančnim trendom, kar pomeni, da ima v svoji ponudbi različne storitve in produkte, ki omogočajo preprosto poslovanje na daljavo (spletna banka, mobilna banka, kontaktni center, kartice id.).

"V naslednjih mesecih bomo omenjene storitve nadgradili z dodatnimi funkcionalnostmi, zato bo potreba po obisku poslovalnice res minimalna. Z združitvijo SKB banke in Nove KBM, ki je predvidena za drugo polovico letošnjega leta, bomo strankam zagotavljali najdostopnejšo bančno mrežo v Sloveniji, ki bo združevala poslovalnice in bankomate SKB banke ter Nove KBM, vključno z dostopom do bančnih storitev na poštah v Sloveniji," so še navedli.

Spomnimo, da je že pred leti svojo poslovalnico v starem metliškem jedru zaprla tudi NLB, lansko poletje pa od tam umaknila še bankomat.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
74
87
98
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj