Na vsebino

Anekdota metliške godbe

19 let nazaj, točneje decembra 2001, smo metliški godbeniki kot gostje črnomaljske godbe nastopili na novoletnem koncertu v Črnomlju.

Sredi našega igranja Sinatrinega venčka oz. skladbe Strangers in the night, je prišlo do nenadnega izpada elektrike. Ali pa nam je nekdo nalašč ugasnil luč, precvikal/izštekal kable? Še dandanes ne znamo, krožijo pa številne teorije zarote o načrtni, sicer neuspeli, blamaži.

Kakorkoli, metliški godbeniki in publika smo se znašli v popolni temi! Nekaj vrstic smo še odigrali na pamet, potem pa se je Sinatrina skladba zlomila. Kak pa češ špilat, ak ne vidiš dirigenta?

A Metličani v Črnomlju nismo klonili. Prešaltali smo na koračnico Slovenci, jo odšpilali in zapeli v temi od začetka do konca. Tudi publika je v temi jako oživela! Tisti aplavz za Metličane še danes odmeva po hodnikih črnomaljske dvorane.

Anekdota je resnična, kljub marsikateremu dvomljivcu. Kdor ne verjame, naj si ogleda video dokaz, ki smo ga prejeli iz arhiva Vinka Papeža TUKAJ.

Vir: MGM Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj