Na vsebino

Anbot in Lanovke na grajskem dvorišču

Na metliškem grajskem dvorišču so se sinoči s koncertom glasbene skupine Anbot, s katero sta nastopila še metliška vokalna skupina Lan in harmonikar Marjan Končar, nadaljevale letošnje mednarodne kulturne prireditve Pridi zvečer na grad.

Anbot je glasbena skupina, ki združuje glasbenike amaterje različnih glasbenih znanj in predvsem pestrih profesionalnih poslanstev, od uglednega sodnika ter filmskega producenta do slikarja in menedžerja.

Člani ansambla z veliko predanostjo soustvarjajo za današnji čas redko slišano kombinacijo glasbe. Njihov repertoar zajema pesmi balkanskih in azijskih narodov (Bolgarija, Armenija, Severna Makedonija …), italijanske filmske teme (Fellini – Amarcord), irske in francoske ljudske motive, stare latino hite, klezmer in mnoge druge pesmi, ki s svojimi melodičnimi impulzi budijo nostalgijo in slikajo pokrajino časa, v katerem je živa glasba ljudi še povezovala s toplino svoje izraznosti.

Ansambel ni prav posebno uglašen, kar mu daje neko posebno noto in pristen prizvok, ki vedno naleti na lep odziv občinstva. Anbot ("nekoč") vodi skladatelj Aldo Kumar.

Nocoj ob 21. uri bo na grajskem dvorišču pod taktirko Rafka Ogulina nastopila Mestna godba Metlika z gosti.

Foto: Vokalna skupina Lan

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj