Na vsebino

Alžirec in Maročan priznala krivdo za ugrabitev 79-letnega Belokranjca

V Beli krajini je trojica ugrabila domačina in ga zvezanega odpeljala proti italijanski meji, ga tam izpustila, ugrabitelji pa naj bi pot nadaljevali v Italijo.

Alžirec in Maročan sta danes na sodišču priznala krivdo za ugrabitev 79-letnega Belokranjca Miroslava Moravca. Gre za 25-letnega državljana Maroka in 18-letna Alžirca, ki so jih po dogodku maja letos prijeli italijanski varnostni organi in jih vrnili v Slovenijo.

Dva sta priznala ugrabitev in krajo avtomobila, za kar jima je tožilec ponudil 21 mesecev zapora. Za tretjega mora sodišče še ugotoviti, ali je že polnoleten.

V Beli krajini je trojica ugrabila domačina in ga zvezanega odpeljali proti italijanski meji, ga tam izpustila, ugrabitelji pa naj bi pot nadaljevali v Italijo. Tri osumljence so nato s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki jim je nato odredil pripor zaradi begosumnosti in ponovitvene nevarnosti.

Tožilec Srečko Hočevar je takrat povedal, da osumljenim očitajo tri kazniva dejanja, in sicer ugrabitev, rop in odvzem motornega vozila. Dogodek je, kot smo takrat poročali, razburil domačine, zaradi očitkov, da država premalo varuje mejo s Hrvaško pred nezakonitimi prehodi, pa je v soboto v Črnomlju napovedan protest.

Zadeva je spomladi razgrela tudi predvolilno kampanjo pred volitvami v Evropski parlament.

Vir: Delo
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj