Na vsebino

Aleksander Kuzma na 10. Festivalu kiparjev z motorno žago

Društvo kiparjev z motorno žago je na Lavričevi koči na Gradišču pripravilo tridnevni jubilejni 10. Festival kiparjev z motorno žago. Na tej priljubljeni izletniški točki tik ob avtocesti Ljubljana-Novo mesto se je pretekli konec tedna pomerilo osem najboljših kiparjev z motorno žago v državi. Med njimi je bil tudi Aleksander Kuzma, ki se sicer ukvarja z urejanjem okolice in prodajo sezonske zelenjave na kmetiji v Beli krajini, znan pa je tudi po svojih domiselnih kipcih in skulpturah, ki jih iz drevesnih debel oblikuje z motorno žago. Med drugim je izdelal tudi skulpturo gasilca pri gasilskem domu v Dragatušu in kulturno klopco, ki nudi počitek na tamkajšnjem placu. Kuzma je na tekmovanju za naslov državnega prvaka izdelal sovi (moža in ženo).

Tričlanska komisija je ocenjevala izvirnost, natančnost, sporočilnost in tehnično dovršenost izdelka, zmage pa se je veselil Dejan Kastelic z Velikega Kala pri Šentvidu pri Stični, ki je izdelal dinozavra. Tekmovanja so se udeležili še Anže Kobola, Klemen Omejc, Jernej Verbuč, Matej Urh, Janez Šepec in Mitja Cencel.

Zmagovalci:

1. mesto Dejan Kastelic (dinozaver)
2. mesto Jernej Verbuč (narobe obrnjen medvedek)
3. mesto Klemen Omejc (planika)

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj