Na vsebino

90 let Toneta Štefaniča

Tretjega februarja je praznoval visok življenjski jubilej Tone Štefanič iz Krivoglavic. Rodil se je v številčni družini "pri Štefenčevih" v Doljnih Dobravicah.

Že otroštvo mu ni prizanašalo, saj je v 2. svetovni vojni padel njegov oče, čez nekaj let pa je umrla še mati. Pred 67-im leti se je poročil z ženo Ivano na Krivoglavice, v lepem zakonu sta se jima rodili hčerki Tončka in Anica. Z ženo sta bila skrbna, delovna, skromna, trdo in težko sta delala na kmetiji, gozdu in vinogradu, Tone pa v Novoteksu štiri izmene, po nočni pa še na Silosu v Gradcu. Prav tako je bil vedno vsakemu pripravljen priskočiti na pomoč pri delu. Z ženo sta veliko ustvarila in priskrbela.

Pred več kot tridesetimi leti ga je usoda postavila na preizkušnjo. Imel je obrabljen kolk, stvari so se zapletle in od takrat je brez kolka, pri hoji si pomaga z berglo. Nikoli ni obupal, ker ima rad življenje in delo. Pozimi je rad pletel košare, koše, izdeloval lestve, kar se je naučil od starega očeta. Bil je tudi strasten nabiralec gob, ki jih je nabiral tudi z dr. Vinkom Kambičem. Pred šestimi leti je izgubil ženo, s katero sta bila poročena 60 let.

V veselje in ponos so mu trije vnuki in šest pravnukov, ki mu krajšajo čas. Zanj skrbita hčerka Anica in vnukinja Mojca.

Vir: OZRK Metlika
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj