Na vsebino

8. izletniška kolonija mladih likovnikov Dolenjske in Bele krajine v Opatiji

OŠ Mirana Jarca Črnomelj:

V četrtek, 6. junija 2024, se je približno 115 učencev in 16 mentorjev udeležilo 8. izletniške kolonije mladih likovnikov Dolenjske in Bele krajine. Tokratno srečanje je potekalo na sončni obali Opatije (HR). Iz naše šole so se ga udeležile: Ameli Štefanič, Urška Žalec, Sofija Despotović, Nuša Lamut, Maša Boljkovac, Pia Lovrenčič, Teja Tajčman in Nađa Jovanović.

Že na avtobusu se je učencem predstavila zgodovina in razvoj mesta Opatija, ki je znano turistično in letoviško mesto v Kvarnerskem zalivu. Najprej smo se sprehodili po znameniti rivieri in hkrati tudi izbirali lokacijo za likovno ustvarjanje. Ponujala se nam je množica zanimivih motivov. Od vedut, lepo urejenih parkov s starimi mogočnimi drevesi, do kipov in različnih morskih motivov.

Učenke so si vsaka po lastnem interesu izbrale lokacije za slikanje. Ustvarjale so zavzeto in vztrajno, med delom pa jih je opazovalo mnogo turistov. Ker so likovna dela nastala do časa kosila, nam je po kosilu ostalo ravno dovolj časa še za kratko kopanje v prijetno toplem morju.

Polni lepih vtisov smo se vrnili domov in komaj čakamo na naslednjo izletniško kolonijo.

OŠ Belokranjskega odreda Semič:

Ana Požek, Aleksandra Marentič, Maša Žnidaršič, Tjaša Plut, Ilmihana Skenderović in Mija Turk so se udeležile 8. izletniške kolonije likovno nadarjenih učencev Dolenjske in Bele krajine, ki je potekala v Opatiji. Po sprehodu po znameniti Lungomare, so bile očarane nad veličastno arhitekturo vil in lepo urejenimi parki ter kipom Dekle z galebom. Odločile so se za likovno ustvarjanje v parku Angiolina, ki je nudil številne motive za ustvarjanje. Nastala so likovno dovršena in domiselna dela.

Kolonije se je udeležilo več kot 100 izbranih otrok z mentorji iz 17-ih osnovnih šol. Učenci so preživeli ustvarjalen, zanimiv in lep dan.

OŠ Podzemelj:

Tretji petek v maju je že tradicionalno rezerviran za izletniško kolonijo mladih likovnikov dolenjskih in belokranjskih osnovnih šol. Zaradi izredno slabega vremena smo jo letos izvedli 6. junija. Obiskali smo hrvaško obmorsko letovišče Opatijo, ki s svojo naravno in kulturno dediščino ponuja veliko motivov za likovno ustvarjanje. Iz naše šole se je kolonije udeležilo 6 likovno nadarjenih učencev, ki obiskujejo tudi likovni krožek. Učenci so preživeli ustvarjalen, zanimiv in lep dan, našli pa smo tudi čas za kopanje.

OŠ Loka Črnomelj:

Izletniške kolonije v Opatiji se je udeležilo 113 mentorjev in učencev belokranjskih in dolenjskih šol. Vsak ustvarjalec si je izbral motiv in ga ustvaril v priljubljeni slikarski ali risarski tehniki, mentorji pa smo jih pri tem vodili. Po nekajurnem ustvarjanju je bil čas za kosilo, sladoled in kopanje v morju. Bogatejši za nove izkušnje, znanje in doživetja smo se v večernih urah vrnili domov.

OŠ Milke Šobar - Nataše:

Učenki Anja in Sabina sta se udeležili likovne kolonije v Opatiji. Iz Črnomlja smo se odpravili z avtobusom že v zgodnjih urah. Pridružili so se nam tudi učenci iz drugih belokranjskih šol.

Dopoldan smo preživeli v likovnem ustvarjanju, nato pa smo izkoristili čudovit sončen dan za druženje in kopanje. Učenki bosta dan ohranili v lepem spominu.

OŠ Vinica:

V četrtek, 6. junija 2024, sem bila na 8. izletniški koloniji mladih likovnikov Dolenjske in Bele krajine, ki je bila v Opatiji.
Ko smo z avtobusom prispeli v Opatijo, sem našla svoj motiv ob morju. Najprej sem narisala skico, kjer sem bila pozorna na dobro kompozicijo. Ko mi je učiteljica Jasmina potrdila, da je skica dobra, sem nadaljevala svojo risbo z akvarelnimi barvami na akvarelnem listu. Izbrala sem si kar zahteven motiv, saj sem pot narisala v perspektivi, kar pa ni lahko. Med risanjem in slikanjem mi je družbo delala učenka iz OŠ Dragatuš, ki se je prav tako kot jaz udeležila te kolonije. Jaz sem se imela zelo lepo, saj sem bila na svežem morskem zraku, ustvarjala sem čudovite motive, kot so prelepa narava in mirno morje.

Na izletniški koloniji mladih likovnikov mi je bilo zares lepo, prepričana sem, da so tudi drugi likovniki iz vseh belokranjskih in dolenjskih šol uživali v ustvarjanju.

OŠ Stari trg ob Kolpi:

V četrtek, 6.7.2024, so se učenke Sara Kastelec, Nina Vukelić in Pika Benčina udeležile slikarske kolonije v Opatiji. Slikale so motive po opazovanju v akvarelni tehniki. Nastala so čudovita likovna dela. Prosti čas so punce izkoristile za kosilo in kopanje v morju. Bil je čudovit, sončen in pisano obarvan dan.

Vsi nastali izdelki učencev bodo objavljeni TUKAJ.

Vir: OŠ Mirana Jarca, OŠ Semič, OŠ Podzemelj, OŠ Loka, OŠ Milke Šobar - Nataše
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj