Na vsebino

35. DRŽAVNO TEKMOVANJE DRUŠTEV MLADI GASILEC OSNOVNIH ŠOL

Prejšnji petek in soboto, 9. in 10. Oktobra 2015, je na OŠ Šentjernej potekalo 35. Srečanje Društev mladi gasilec, ki se ga je skupno v dveh kategorijah udeležilo 30 ekip, 14 mlajših in 16 starejših. Na tekmovanju sta sodelovali tudi dve ekipi iz naše šole.Ekipa mlajših, ki so jo sestavljali Jure Bošnjak, Žiga Žepič in Luka Muhič, je osvojila peto mesto, ekipa starejših, v sestavi Pia Klemenčič, Eva Domitrovič in Ajda Kambič pa je osvojila šesto mesto.

V petek so do kosila potekale različne delavnice, ki so se jih udeležili tako mentorji kot učenci tekmovalci. Po kosilu so si mentorji skupaj s svojimi ekipami ogledali znamenitosti Šentjerneja, nato pa je sledilo testiranje tekmovalcev iz teoretičnega znanja prve pomoči, preventive gasilstva in poznavanju kraja gostitelja tekmovanja. Po končanem testiranju je sledila namestitev učencev tekmovalcev po domovih gostiteljev. V sobotnem delu je potekal praktičen del tekmovanja iz vaje z vedrovko, vezanjem vozlov, prve pomoči, izbira gasilnika, met vrvi in hitrostno spajanje cevi na trojak.

Obe ekipi sta s svojim znanjem dokazali, da sodita v sam vrh slovenske DMG mladine, za kar jim čestitamo.

MENTORJA DMG na šoli: Darjan Grudnik in Sonja Malnarič ter mentorica iz PGD Črnomelj Branka Klemenčič

Vir: OŠ Mirana Jarca Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
22
37
45
55
67
77
83
91
10
21
23
24
26
27
30
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj