Na vsebino

24. redna seja Občinskega sveta občine Črnomelj

Na včerajšnji 24. redni seji Občinskega sveta občine Črnomelj, ki jo je vodil podžupan Štefan Misja, so se občinski svetniki seznanili z nastalo finančno situacijo v Zdravstvenem domu Črnomelj in sprejeli sklep, da Občina kot ustanovitelj ZD Črnomelj nima vpliva na določitev višine plač v zdravstvu in tudi ne zagotavlja sredstev na področju zdravstva. Zato občinski svet poziva Ministrstvo za zdravje in ZZZS, da zagotovita dodatno potrebna sredstva v skladu s Splošnim dogovorom za pogodbeno leto 2017.

Svetniki so soglašali tudi s sklenitvijo pogodbe za prenos upravljanja Kulturnega doma Črnomelj ZIK-u Črnomelj. S podpisom pogodbe se bo Ministrstvo za kulturo zavezalo tudi, da bo do konca leta 2018 za Kulturni dom Črnomelj izdelan projekt celovite prenove, ki ga bo naročilo ministrstvo in bo zanj zagotovilo tudi potrebna sredstva. Projekt bo izdelan tako, da bo skladno z njim možno prenovo objekta izvesti tudi po posameznih fazah.

Na seji je potekala še razprava o najstarejšem folklornem festivalu v Sloveniji Jurjevanje, kjer so se svetniki seznanili z vizijo festivala, ki jo je podal direktor RIC-a Peter Črnič. Svetniki predlagajo RIC- u, da prouči na seji predstavljene predloge in izvede anketo med ciljnimi skupinami o sami prireditvi in njeni lokaciji.

Člani občinskega sveta so se na seji informirali še s sprejetim Sklepom o začetku priprave sprememb in dopolnitev Odloka o zazidalnem načrtu Čardak v Črnomlju po skrajšanem postopku v zvezi z gradnjo stanovanjskega bloka na tem območju.

Sprejeli so še predlog o spremembi poteka meja med naseljema Vinica in Podklanec. Sprememba meja ne vpliva na obstoječo oštevilčbo hišnih številk v omenjenih naseljih, gre le za geografsko neustrezno razmejitev določene nepremičnine, ki jo je bilo potrebno urediti.

Na seji je bil sprejet Rebalans proračuna Občine Črnomelj za leto 2017.

Vir: Občina Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj