Na vsebino

2. izletniška kolonija mladih likovnikov Dolenjske in Bele krajine

Včeraj se je 2. izletniške kolonije mladih likovnikov Dolenjske in Bele krajine, v Gradežu (Grado/IT) udeležilo 50 izbranih učencev likovnikov iz belokranjskih osnovnih šol. Iz OŠ Mirana Jarca Črnomelj se je kolonije udeležilo 8 učencev: Gal Kunič, Jan Muhič, Zoja Ristič, Adriana Dejak, Naja Khalil, Medina Halilagič, Žan Belca in Kristjan Pezdirc.

Po lanskoletni uspešni izvedbi kolonije v slikovitem Piranu, kjer so učenci likovniki ustvarjali na prostem s pomočjo svojih mentorjev, smo se letos zopet odpravili v obmorske kraje, in sicer v italijanski Gradež (245 km oddaljen od Črnomlja). Kolonije se je udeležilo približno 90 izbranih otrok ter 13 mentorjev osnovnih šol dolenjske in Bele krajine.

Mladi ustvarjalci so ta dan ustvarjali na prostem, kjer so si poiskali svoj motiv in ga upodobili v izbrani risarski ali slikarski tehniki. Po prihodu v Gradež, smo si mesto ogledali in si izbrali motiv za upodabljanje. Sledilo je vsaj štiriurno ustvarjalno delo. Nekateri učenci so bili hitrejši, drugi bolj vztrajni in natančni. Vsekakor pa je bilo delo na terenu zelo zanimiva izkušnja, še posebej zaradi druge kulture in jezika. Tako so si mladi ustvarjalci pridobili bogate in nepozabne likovne izkušnje.
Vsi nastali izdelki učencev ter fotografije druženj in ostalega dogajanja so objavljeni na spletni strani kolonije: TUKAJ.

Vir: OŠ Mirana Jarca Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
22
37
45
55
67
77
83
91
10
21
23
24
26
27
30
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj