Na vsebino

19. redna seja Občinskega sveta Občine Metlika

Včeraj je na Občini Metlika potekala 19. redna seja Občinskega sveta Občine Metlika. V okviru dnevnega reda je bilo obravnavanih 11 točk dnevnega reda.

Člani občinskega sveta so sprejeli informacijo o varnostnih razmerah na območju občine Metlika v letu 2016, ki jo je predstavil Dušan Brodarič, komandir Policijske postaje Metlika. V razpravi je bilo postavljenih kar nekaj vprašanj, in sicer v zvezi z izločanjem počasnih vozil čez Gorjance, zastoji na meji zaradi poostrenih kontrol, migrantsko problematiko in povečanim številom tatvin v zadnjem času.

V drugi obravnavi je bil sprejet Poslovnik Občinskega sveta Občine Metlika. V prvi in drugi obravnavi je bil sprejet Odlok o gospodarskih javnih službah v Občini Metlika. Spremembe le tega so bile potrebne predvsem zaradi uskladitve z novim Zakonom o pogrebni in pokopališki dejavnosti. Soglasno so bile sprejete tudi spremembe Odloka o ustanovitvi javnega podjetja Komunala Metlika d. o. o..

Občinski svet Občine Metlika je potrdil poročilo o izvrševanju proračuna Občine Metlika v prvem polletju leta 2017 ter sprejel Odlok o 1. rebalansu proračuna za leto 2017. V sklopu obravnave rebalansa je župan predstavil trenutno stanje na področju investicij, in sicer katere investicije smo zaključili v letošnjem letu, katere so v teku ter kaj je še v planu.

Vir: Občina Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
22
37
45
55
67
77
83
91
10
21
23
24
26
27
30
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj