Na vsebino

15 let delovanja Bralnih srečanj za odrasle v Knjižnici Črnomelj

Prejšnji torek smo v Knjižnici Črnomelj obeležili 15 let delovanja Bralnih srečanj za odrasle.

Spomnili smo se naših začetkov in namena ustanovitve kluba. Ustanovili smo ga z namenom, da bi spodbudili bralne navade pri odraslih, nadgrajevali bralne zmožnosti, razvijali bralno kulturo, spodbujali kritično mišljenje, razpravljanje, presojanje in vrednotenje prebranega z izmenjavo mnenj in pogledov, pogovore o vsebinah knjig, približati bralcem kakovostne in zanimive knjige, spodbujati branje slovenskih in domoznanskih avtorjev ter kakovostno preživljanje prostega časa.

V vsem tem dolgem obdobju smo prebrali preko 100 knjig. Vsako leto preberemo Kresnikovega nagrajenca. Če je možnost preberemo tudi knjigo, po kateri je posnet film in potem naredimo primerjavo.

Naša srečanja smo popestrili z lokalnimi gosti: gospodom Janezom Kramaričem, gospo Bogomiro Kure, Faniko Požek, Cito Matkovič, Mileno Fink in Vero Vardjan ter drugimi gosti.

Bralna srečanja smo izvedli na različnih lokacijah, npr. v Župančičevem Hramu Dragatuš, v Kavarni Črnomelj, v Spominski hiši Otona Župančiča Vinica.

Sprejeli smo obisk bralnih klubov iz Logatca, Jesenic, Metlike.

Svoja srečanja smo nagradili z ekskurzijami v Novo mesto na večer s Ferijem Lainščkom, v Gorico, Jesenice in v Ljubljano.

Naša redna srečanja so bila vzrok za obiske slovenskih pisateljev Vitomila Zupana, Ferija Lainščka, Jasmine Kozina Praprotnik, Milene Miklavčič, Dese Muck, Andreja Rozmana – Roze, Toneta Partljiča, Ivana Sivca, Borisa Kobala ….

Vse tiste, ki ste postali radovedni, vabimo, da se nam pridružite.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj