Na vsebino

Sprite

Priljubljena brezalkoholna pijača z okusom citrusov se kaže kot osvežujoča in mladostna pijača. Sprite je bil predstavljen na trgu že leta 1961. A takrat je bilo na tržišču že mnogo brezalkoholnih pijač, mnogih okusov. Tako svojih pravih 15 minut slave dobi Sprite šele leta 1994 z oglasom, ki nagovori vse mlade, kateri želijo biti “cool”. Biti drugačen od drugih in izven okvirjev je za mlade privlačna ideja.

Tako se je zgodba tega sokca začela vrteti okrog svobode izražanja, slave individualizma in avtentičnosti posameznika. Sprite zgodba je postala navdih za vse mlade, kateri sledijo svojim sanjam in so zvesti sebi.Takšna sporočilnost je dobro resonirala pri najstnikih in mladih odraslih. V tej brezalkoholni pijači so videli neodvisnost in uporništvo.

Tako Sprite še vedno ostaja osvežujoča pijača za mlajšo populacijo. Le da je danes še bolj navihana in uporniška, kot je bila to leta 1994. Vse do danes Sprite spremljajo vrednote, kot so: svoboda izražanja, lahkotnost življenja in individualnost.

Vir: http://www.typo.si
Sanja Hadjur

Sanja Hadjur

www.typo.si

Od kulturologinje do grafične oblikovalke, z ljubeznijo do dobrih zgodb, Sanja je oblikovalka celostnih grafičnih podob, tiskovin, etiket in embalaže. Po naravi je zelo organizirana in natačna, kar že rahlo spominja na obsesivno-kompulzivno motnjo. Tako je celo življenje kot veverica nabirala razne odpadne škatlice in kozarčke ter jih ponovno uporabila. Embalaža ji predstavlja umetnost prodajne platforme in kreiranje interaktivnih vsebin ji požene veveričino kri direkt v žilo. Verjame v etični kodeks sanjskega podjetništva in vztraja pri samorealizaciji v poklicu. “Quirky” oblikovalka išče navdih v kulturah, drugačnosti in nekonformnosti, najbolj pa uživa v kolaboraciji z drugimi podjetniki, kot je ona sama. Več o njenem delu na www.typo.si.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj