Na vsebino

3211 (Kino Črnomelj)

Resnična zgodba o Stefanu Đuriću (bolj znanem kot Rasta), uspešnem srbskem glasbeniku, ki nekega dne izgubi vse in pristane v zaporu, od njegovega prejšnjega življenja pa ostanejo samo njegove pesmi.

To je zgodba o pravici, odtujenosti, prepoznavanju prioritet, življenjski moči, ki premaga vse ovire, in hrepenenju po svobodi, ki presega vse. Zgodba je posebna predvsem zato, ker se Rasta skozi to doživetje sooči z lastnim delom, svojimi pesmimi in načinom, kako pesmi bogatijo življenje njegovih poslušalcev. Film 3211 prikazuje transformativno izkušnjo, ki je dinamična in travmatična, vendar mu prinese odrešitev in jasnejšo sliko sveta.

3-2-11 predstavlja blok, nadstropje in sobo, kjer je Rasta preživel štiri mesece v zaporu. 3211 je konceptualni cikel pesmi, v katerih Rasta, navdihnjen z vznemirljivimi in travmatičnimi dogodki iz svojega življenja, med katerimi je bil premeščen iz svojega vsakdana v zapor, naleti na drug svet - na prostor, v katerem ni njegove družine, prijateljev in sodelavcev, temveč ga navdihujejo poslušalci njegove glasbe. Film je zasnovan v obliki vizualnega glasbenega albuma z igranimi prizori, skozi sedem novih pesmi ter igranih in dokumentarnih delov, ki zaokrožujejo zgodbo o Rastovi izkušnji. Posebnost filma 3211 je, da bo premierno predstavil pesmi iz istoimenskega albuma.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj