Na vsebino

Kataya: Slediti sanjam in poslušati sebe

Kataya ni le glasbenica, njen glas lahko prepoznamo v risanih filmih za naše najmlajše, saj se pevka med drugim ukvarja tudi s sinhronizacijo najlepših animiranih filmov. Kot priznana vokalna igralka se je preizkusila v sinhronizaciji različnih Disneyjevih filmov in risanih serij za mlade. "V tem delu zelo uživam, saj lahko tako pokažem različne plati svojega značaja," nam je zaupala.

Kataya je v svoji bogati pevski karieri sodelovala z mnogimi glasbeniki, orkestri in glasbenimi skupinami. Za seboj ima veliko nastopov širom Slovenije ter tudi v tujini. Velikokrat je bila gostja v različnih televizijskih oddajah, spoznali smo jo kot imitatorko v šovu Znan obraz ima svoj glas, ter tudi kot plesalko v šovu Zvezde plešejo, udeleževala se je tudi večjih glasbenih prireditev kot sta festival Popevka 2023 in EMA.

Po nekajletnem predahu se je glasbenica lansko leto predstavila na festivalu slovenske popevke in s tem naznanila vrnitev na glasbeno sceno. V letu 2024 sta združila moči z glasbenim producentom Kevinom Koradinom in začel je nastajati nov material. Prva skladba, ki nam jo tako v sklopu novega tima letos Kataya predstavlja, se imenuje Vse, kar si zaželiš.

"Besedilo pesmi sem črpala iz svojega življenja in mojega odraščanja ob želji, da sledim svojim sanjam, ne glede na morebitno nerazumevanje ali pomanjkanje podpore okolice. Vsi so mi govorili, kaj vse bi morala narediti ali imeti ob določeni starostni prelomnici, a vsak od nas ima svoj svet, lastno pot po kateri koraka in srce, ki glasno šumi in pripoveduje svojo zgodbo. Vsak ima svoj ritem življenja in si skuša sam po svojih najboljših močeh ustvariti nekaj čarobnega. Sporočilo pesmi je: slediti sanjam, ker največje obžalovanje ob koncu življenjaje ravno to, da nismo poslušali sebe, da nismo hodili po svoji poti in s tem izpolnili svoje poslanstvo," je povedala vsestranska ustvarjalka.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj