Na vsebino

To je to 2018

Leto 2018 je skoraj zaključeno. Ni ga še čisto konec, vendar časa za kakšen konkreten projekt ni več. Kar smo naredili smo naredili in škoda bi bilo zadnje dni v tem letu porabiti za lovljenje vlaka, ki smo ga že zdavnaj zamudili. Te dni je po mojem mnenju bolje porabiti za počitek in temeljit razmislek. Razmislite, kaj boste v novem letu naredili drugače, katere stvari boste spremenili in katere popolnoma izločili iz svojih življenj. Edina zamujena stvar, ki jo še lahko nadoknadite v zadnjih dneh leta pa je, da obiščete vse tiste, ki jim po našem mnenju skozi celo leto niste namenili dovolj svojega časa.

V letu 2018 se je za mnoge življenje končalo in za mnoge šele začelo. Ne eni in ne drugi pa se ne zavedajo kaj jih je doletelo. Tisti, ki so odšli se hvala bogu nikoli ne bodo, tiste ki so prišli, pa čaka veliko novega in še ne videnega. Tisti, ki se pa že zavedamo samih sebe in smo to leto preživeli, pa se ne glede na vse kar je bilo, lahko smatramo kot srečnike. Žal pa temu ni tako. Marsikdo bo ob koncu tega leta žalosten in razočaran, kljub temu da je zdrav, sit in brez lukenj v čevlju.

Sam nikoli se ocenjujem leta kot samega, ampak ga vedno primerjam z letom, ki je bil pred njim. Če sta si ta dva leta med seboj zelo podobna, to pomeni, da sem leto bolj ali manj zapravil. Večje kot so razlike med tema dvema letoma in več kot je bilo sprememb, bolj sem zadovoljen, saj to pomeni, da sem živel. Vedno pravim, da so spremembe dobre, tudi takrat kadar se zdijo slabe. Vsi si želimo sprememb, vendar ne kakršnihkoli. Želimo si sprememb na bolje in želimo si napredovati, s spremembami na slabše, pa se zelo težko sprijaznimo. Velikokrat pozabimo, da spremembe nikoli niso samo dobre in da z dobrimi spremembami pridejo tudi slabe in obratno. Ko se naučimo sprejemati oboje, postane življenje veliko bolj enostavno.

Z letom, ki mineva sem zadovoljen, saj je v moje življenje prineslo veliko sprememb. Nekatere so bile pričakovane in sem se lahko na njih pripravil, medtem ko so me druge bolj ali manj presenetile. Nekatere spremebe so bile zelo prijetne, nekatere manj in nekatere prav nič. Vendar kot sem že omenil, eno brez drugega ne gre.

Mnogi Ljudje radi nova leta zečenjajo z novoletnimi zaobljubami. Večinoma so to zaobljube, da se bodo znebili slabih starih navad ter prevzeli nove, dobre in zdrave navade. Mali procent teh ljudi dejansko zečne izvajati te spremembe in velik procent od teh jih kmalu po tem odneha. To pa zato, ker ugotovijo, da prvi dan v letu ni čisto nič drugačen od zadnjega. Ko se zbudijo v novo leto spoznajo, da niso nič bolj in nič manj odločni, kot so bili lani. Sam nisem nikoli delal novoletnih zaobljub. Ampak ne zato, ker si ne bi želel spremeniti in izboljšati svojih navad, ampak zato, ker se zavedam, da lahko začnem z izvajanjem teh spremeb katerikoli dan v letu. Le odločiti se moram.

Novo leto bom nadaljeval tam, kjer sem zaključil starega. Še naprej bom iskal samega sebe ter se trudil življenje organizirati tako, kakor mi najbolje ustreza. Še naprej bom iskal ravnotežje med stvarmi, ki jih v življenju potrebujem in stvarmi, ki si jih v življenu želim. Marsikdo teh stvari nima najbolje uravnoteženih in posledica tega je, da ogromno časa porabijo za stvari, ki jih dejansko ne potrebujejo in si jih tudi ne želijo, med tem pa življenje šviga mimo njih. Zavedam se, da je največja in najpomembnejša stvar, ki jo lahko podarim svojemu otroku in vsem okrog sebe čas in da nobena materialna stvar tega ne more nadoknaditi. Zato se bom v novem letu in v vseh letih ki prihajajo trudil, da bo moj otrok vedno imel malo igrač in veliko mene.

Že takoj v začetku novega leta naju s partnerko čaka velik projekt, ki se ga veseliva že dalj časa. Opremiti morava najino nov stanovanje v katerega se želiva čim prej vseliti. Tudi pri opremljanju stanovanja bova zelo pozorna, katere stvari dejansko potrebujemo in si jih želimo in katere stvari bodo samo kradle naš čas in denar. Eno izmed pomembnejših vprašanj je že, ali raje kupiti TV aparat za 700 € ali 140 vstopnic za kino? Hm… Vse elemente, ki jih bomo vnesli v naše novo stanovanje se bomo trudili oblikovati sami. Pri opremljanju se bomo trudili porabiti čim manj denarja, vendar ne na račun kvalitete in počutja.

Upam, da tudi vas v prihajajočem letu čaka čim več projektov, ki se jih veselite in čim več ur preživetih v družbi ljudi, ki jih imate radi in v vas vzbujajo dobre občutke.

Vir: JV

Oblikovalec notranjih prostor in produktov, v iskanju dobrih občutkov. Estet, ki ga navdihujejo brezčasne in trajnostne rešitve izboljševanja kakovosti bivanja in potovanja skozi življenje. V avtomobilih in motociklih vidi več, kot zgolj prevozno sredstvo. Uživa v preprostosti in ne razume prehitrega razvoja tehnologije. Svoje izkušnje deli z vami, ker ni potrebe, da bi ponavljali njegove napake.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj