Na vsebino

Spet bova grešila!

Uf, danes pa kar sama odpiram velikonočni vikend! Ste že pobarvali svoja jajčka? Šunka pripravljena za kuhanje? Kupili hren in orehe za potico?

Pred nami je prazničen vikend. Ste kristjani ali ne, verni ali, praznujete ali ne, ni pomembno. Vsak ve zase, vsakemu ta vikend pomeni nekaj drugega. Eni v tem vikendu vidijo podaljšan odmor, drugi kosilo pri družini, eni tradicijo, spet drugim pa je popolnoma običajen vikend. Pa nič zato. Vsak naj si ga oblikuje tako, kot si ga sam želi. Mi doma bomo ta vikend preživeli praznično. Kar pomeni priprave na sobotni žegenj, nedeljsko mašo in ponedeljkov zajtrk s suho potico.

Veš, sigurno lahko v tem prazniku najdeš nekaj zase. Če ne drugo, kreativo. Končno je pobralo še ta zadnji sneg in v prazničnem duhu sva včeraj s tamalo fentali edini dve marjetki, ki sva jih našli na travi pred hišo. Ubogi siroti sta komaj zacveteli, že sta leteli v stare žabe. Ko imaš majhne otroke, si lahko vsake toliko dovoliš biti tudi sam otrok. In pisance so tokrat odlično izhodišče za biti umazan in kreativen.

Ker je velika noč tudi zaključek postnega obdobja, bomo spet lahko grešili. Post nekaterim predstavlja očiščenje telesa, duha, uma…no, meni letošnji predstavlja krizo v zakonu. Da je lahko postno obdobje tako stresno, si nisem mislila. Nekateri se v tem času odpovejo alkoholu (to definitivno nisem jaz), spet drugi sodobni tehnologiji (nop, to še vedno nisem jaz), tretji, med njimi tudi moj mož, pa se odpovejo sladkarijam. Mogoče se ti sliši smešno, samo da vidim tebe med PMSom brez koščka čokolade ali pa na nedeljskem kosilu pri mami brez sladice ob kavi. Razlika med nama je definitivno v tem, da je on trmast kot bik, jaz pa lažem sama sebi. Ko se nekaj odloči, se tega drži. Jaz se na vmes osemkrat premislim in dvanajstkrat zlažem sama sebi, da še vedno vztrajam. Ženska sem, kaj naj ti rečem.

In tako se je gospod mož odločil odpovedati vsemu, kar vsebuje beli in rjavi sladkor, sladila in…no, to je to. Ni jedel čokolade, napolitank, Marsa, domače potice, piškotov, ni pil sladkih pijač (tukaj so mnenja deljena ker sta Red Bull brez sladkorja in Cola Zero zame še vedno eno navadno sladko sranje, on pa verjame tistim, ki na embalažo napišejo BREZ SLADJKORJA). Jutri zaključi, jutri bo z največjim užitkom pri mami zagriznil v potico. Pozitivna (edina) plat tega njegovega posta je ta, da se ob ponovnem uživanju sladkorja ne bo zredil. Ker ni niti shujšal. Preverjeno trditve, da sladkor redi, NE držijo. Edino kar se mu je poznalo, je bilo pomanjkanje tistega hormona sreče, ki ga v sebi skriva čokolada. Kot zaspan otrok je bil siten in tečen, zato hvala multinacionalke za to predelano belo zlato. Rešujete običajne ljudi pred kreganjem, zehanjem in pomanjkanjem energije. Spet bomo lahko normalna družina: on bo jedel napolitanke, jaz na drugi strani mize bom z zaprtimi očmi jedla jaffo in se delala da hujšem. In oba bova srečna. Srečni starši, srečni otroci. Sama družinska sreča nas bo. Naslednje leto bi mu toplo priporočala, naj se več ne posti na račun hrane. To v naši familiji enostavno ne funkcionira. Namesto tega naj se raje odpove pregledovanju bančnih izpiskov. Garantirano bo družinske sreče za deljenje med sosede. On bo imel spočite oči in denarnico, jaz pa spočito omaro.

Vsem, ki ste se ali pa se letos niste postili, želim lep praznični vikend! Preživite ga v družbi družine, ob polni mizi domačih dobrot in ponovno si privoščite svoje male pregrehe. Se slišimo naslednji teden, ko bomo vsi na dieti.

Vir: Busy Blonde Blog

Polno zasedena blondinka, čistokrvna Belokranjka. S familijo, službo in podočnjaki na hrbtu. Prikrita hedonistka, ki klišejsko ljubi hrano, vino, modo in potovanja. Čisto zares in nezlagano pa obožuje svojo Belo krajino. Vsak petek si preberite njeno s sarkazmom in humorjem začinjeno razmišljanje o življenju povprečne družine v Beli krajini.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj