Na vsebino

Mala vas, veliko mesto

Sigurno si bila ali pa še boš vsaj na eni zabavi ta mesec. Če ne zabavi, pa kakšni nobel prireditvi. In to zahteva en kup priprav, najprej fizičnih (frizura, manikura, maraton po trgovinah za novo obleko) nato še psihičnih (doma pred ogledalom boš popolna in prepričana vase, dokler ne boš zagledala prve, za katero boš mislila, da zgleda boljše od tebe).

Jaz sem se ravno prejšnji teden fino držala in smejala na eni nobel prireditvi pri nas v Metliki. To je bil dobesedno pobeg od doma. Moj je bil tam, babi in dedi sta bila tam, kar pomeni: ni varuške, draga moja, ti boš doma. Zaspi prva, drugo uredim za spanje in sedaj: pobegnem ali grem spat z njo? Na srečo sem imela pri roki brata in sem mu starejšo hinavsko podturila v spanje, jaz pa se v 10 minutah oblekla, naličila in naredila frizuro. Končno sem razumela ubogo Pepelko.

Sicer sem na prireditev prišla, ko jih je že pol odšlo domov, vendar glavno da sem prilezla do tam. Moj me je v mešanici začudeno/prestrašeno/presenečeno pogledal, samo ne vem točno zakaj. Ali zato, ker sem prišla, ali zato, ker sem mu bila všeč, ali zato, ker je videl s kom in komu se osladno hihitam. Verjemi, tudi ti se mu bi, če bi bila tam.

Skratka, prireditev je bila uspešna. Kako vem? Ker jih več kot pol nisem poznala. Pa ti reči, če to ni edino dobro merilo uspešne prireditve. Jaz imam na žalost vse svoje tesnejše prijatelje v velikih mestih. Ena zadnjih, ki sem si jo prisvojila za prijateljico, živi v velikem mestu. Oziroma, mestu, ki je večje od mojega. Lepo je oblečena, hodi po kavicah, hodi po fensi šmensi prireditvah. In jaz občudujem njen Instagram profil. In si mislim, pa dobro, a so res take razlike?

Poglej, vsaka stvar ima svoje pluse in minuse. In kaj so plusi in minusi v mojem primeru življenja v majhnem mestu? Ko si mlad, je velik plus za starše sigurno ta, da te v nedeljo pri kosilu ne bodo gledali z mačkom, ker ga ne moreš imeti. Ker v soboto nisi žural, ker nisi imel kje. Ko si malo starejši, vse poznaš. Vendar vsi poznajo tebe. Tudi tisti, ki te ne. Super družinsko življenje zaznamuje zdrava, iz domačega vrta pridelana zelenjava. Vendar ta izključuje tvoje poporodne smernice diet, ker avokado pač ne zraste na tem istem vrtu. Do morja imaš približno toliko, kot do prve Zarine trgovine. V trgovino greš brez slabe vesti v trenirki in z mastnimi lasmi. Ker ob 10.00 zjutraj tam poleg trgovk ni nikogar.

Še in še bi lahko naštevala, vendar dejstvo je, da kolikor je minusov, toliko je plusov. Navsezadnje je pomembno samo to, da kljub majhnemu mestu ostanemo veliki mi, ljudje.

Vir: Busy Blonde Blog

Polno zasedena blondinka, čistokrvna Belokranjka. S familijo, službo in podočnjaki na hrbtu. Prikrita hedonistka, ki klišejsko ljubi hrano, vino, modo in potovanja. Čisto zares in nezlagano pa obožuje svojo Belo krajino. Vsak petek si preberite njeno s sarkazmom in humorjem začinjeno razmišljanje o življenju povprečne družine v Beli krajini.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj