Na vsebino

Delam premalo? Delam narobe? Ali delam premalo pravih stvari?

Z vsakim projektom in z vsako novo stranko se naučim nekaj novega. Pri nekaterih projektih pridem skozi z nulo in pri nekaterih celo nekaj zaslužim. Največ pa se naučim od tistih projektov, kjer naredim izgubo.

Verjetno je naivno pričakovati, da bi se po enem letu samostojnega podjetništva, vse stvari postavile na svoje mesto. Kljub temu, pa se pogosto vprašam, kaj delam narobe? Zakaj se mora prav vsaka stvar nekje zakomplicirati?

Morda ne delam dovolj?

Bi morda moral vse ure budnega dneva in vse dni v tednu trdo delati? Bi moral pozabiti na vse ljudi, ki so mi v življenju pomembni in ves moj čas preživeti zakopan v delo? Verjetno bi mi to prineslo več denarja, vendar ali je to res tisto kar si želim?

Morda delam narobe?

Ne glede na to, kako trdo delam in koliko neprespanih noči je za mano, je ves trud zaman, če ne delam premišljeno.

Američani radi rečejo, “Don’t work harder, work smarter”. V prevodu bi to pomenilo, “Ne delaj bolj trdo, ampak bolj premišljeno”.

Včasih sprejmem delo, ki ni povezano z mojimi dolgoročnimi cilji. Delo sprejmem zato, ker ga znam dobro opraviti in ker je zagotovljeno plačilo.

Kadar delo dobro opravim, pa ne prejmem le denarja, ampak tudi reference. Če reference niso prave, pa mi lahko naredijo več škode, kot koristi.

Dobro moram vedeti, kakšne izkušnje in reference mi bo prinesel posamezen projekt. Vedeti moram, kako jih bom lahko izkoristil v prihodnosti.

Dobre reference so lahko istočasno tudi slabe reference.

Z ustvarjanjem napačnih referenc, si ljudje lahko začnejo narobe razlagati, s čim se dejansko ukvarjam. S tem bi dobil še več dela, ki ga ne želim opravljati in izgubil bi sled za mojimi dolgoročnimi cilji.

Delam premalo pravih stvari.

Ugotovil sem, da delam premalo pravih stvari in to moram takoj spremeniti.

Ukvarjam se z oblikovanjem notranjih prostorov in z industrijskim oblikovanjem. Pogosto rečem, da oblikujem dobre občutke.

Na mojo samostojno pot sem stopil zato, ker želim ustvarjati prostore, v katerih se bodo posamezniki počutili dobro. Ustvarjati želim tudi trajnostne produkte, ki bodo lajšali naša življenja in boljšali naše počutje.

Večina faktorjev, ki vplivajo na naše počutje, je namreč podzavestnih in jih velikokrat ne znamo prepoznati.

Ni dovolj, da človek ve kaj bi rad počel.

Spoznal sem, da ni dovolj, da človek ve, kaj bi v življenju rad počel. Vedeti mora tudi, na kakšen način bi rad počel te stvari.

To je podobno, kot da si želimo ukvarjati z glasbo, ne vemo pa, ali bi radi peli, igrali inštrument, ali dirigirali orkestru.

Želim pomagati širši javnosti.

Po prvem letu podjetništva sem spoznal, da mi pomoč posameznikom ne daje zadovoljstva, ki ga iščem. Zadovoljen bom, kadar bom pomagal izboljšati kakovost bivanja, širši javnosti.

To pomeni, da bom na moji internetni strani, brezplačno z vami delil vse moje izkušnje in vse informacije, ki so moja last. To bom počel v upanju, da vam bodo vse te stvari v veliko pomoč pri vaših projektih.

Če imate kakšno vprašanje glede notranjega oblikovanja in boljšega počutja v prostoru, me brez zadržkov kontaktirajte. Tudi moja mnenja in nasveti so namreč brezplačni.

Kako pa bom preživel, če bom delo opravljal brezplačno?

Moj obstoj bo odvisen od tega, koliko ljudi bo bralo in gledalo moje prispevke. Hvaležen bom vsakemu, ki bo prebiral moje vsebine in jih delil s svojimi prijatelji. Vzporedno bom pa še vedno opravljal plačljive storitve za posameznike in podjetja, ki me bodo najeli.

Bi tudi vi radi delili svoje izkušnje?

Ste morda sami oblikovali kakšen prostor ali kos pohištva? Ste na svoj izdelek zelo ponosni in bi ga želeli deliti z drugimi? Kontaktirajte me in potrudil se bom čim bolje predstaviti vašo kreacijo.

Vir: JV

Oblikovalec notranjih prostor in produktov, v iskanju dobrih občutkov. Estet, ki ga navdihujejo brezčasne in trajnostne rešitve izboljševanja kakovosti bivanja in potovanja skozi življenje. V avtomobilih in motociklih vidi več, kot zgolj prevozno sredstvo. Uživa v preprostosti in ne razume prehitrega razvoja tehnologije. Svoje izkušnje deli z vami, ker ni potrebe, da bi ponavljali njegove napake.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj